Į politiką žengiantis žurnalistas tiki savo teisumu

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) kitą savaitę turės spręsti, ar panaikinti Tautos prisikėlimo partijos kandidato į Seimą žurnalisto Roko Žilinsko teisinę neliečiamybę.

Su tokiu prašymu į VRK kreipėsi Vilniaus miesto 1-osios apylinkės teismas ir pats kandidatas.

Buvęs LNK televizijos žinių vedėjas R.Žilinskas sekmadienį elektroniniu paštu VRK nusiuntė prašymą panaikinti jo, kaip kandidato į Seimą, teisinę neliečiamybę. Oficialų prašymą rinkimų organizatoriams jis ketina įteikti pirmadienį.

Kandidatas į parlamentarus tvirtina pats norįs turėti galimybę stoti prieš teismą dėl kaltinimų pasipriešinus septyniems policijos pareigūnams, juos įžeidus ir sutrikdžius viešąją tvarką.

„Neketinu kandidato statusu ir neliečiamybe dangstytis nuo teisingumo", - pareiškė žurnalistas.

Baudžiamoji byla Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme turėtų būti pradėta nagrinėti spalio 2 dieną.

„Aš tikiu Lietuvos teismų kompetencija, tikiu teisingumu ir, svarbiausia, tikiu savo teisumu, todėl ir stosiu prieš teismą, kad atremčiau kaltinimus ir įrodyčiau esąs teisus", - pranešime spaudai teigė kandidatas į Seimo narius.

R.Žilinsko ir teismo prašymą VRK planuoja svarstyti pirmadienį.

Žurnalistas anksčiau buvo baustas administracine tvarka už vairavimą išgėrus. Dabar Vyriausiajame administraciniame teisme nagrinėjami du Tautos prisikėlimo partijos kandidato skundai, kad jis nesutinka su skirtomis nuobaudomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių