„Baltosios pirštinės“ aktyviai balsuoti dėl N.Venckienės neliečiamybės

Pilietinė iniciatyva „Baltosios pirštinės“, pasisakanti už skaidrią viešąją politiką, ragina Seimo narius atsakingai dalyvauti svarstyme "Dėl sutikimo Lietuvos Respublikos Seimo narę Neringą Venckienę patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jos laisvę“. Pirmadienį elektroniniu paštu Seimo narius pasieks piliečių laiškai, raginantys Seimo narius atvykti į posėdį ir savo nuomonę išreikšti atviru balsavimu.

„Baltosios pirštinės“ nesirenka politinių pusių. Iniciatyva vienija aktyvius piliečius, kuriems rūpi, kad viešoji politika būtų skaidri. „Taip pat kaip ir stebėdami balsavimą dėl Darbo partijos narių V. Gapšio, V. Uspaskicho ir V. Vonžutaitės tesinės neliečiamybės naikinimo, tikimės, jog Seimo nariai ne tik fiziškai dalyvaus posėdyje, bet atėjus metui, užsiregistruos balsavime dėl N. Venckienės patraukimo baudžiamojon atsakomybėn ir atvirai išreikš savo laisvą nuomonę“ - teigia „Baltųjų pirštinių“ atstovė R. Mačiulytė.

Pilietinė iniciatyva „Baltosios pirštinės“ startavo 2012 m. spalį, po didelio masto balsų pirkimo pirmojo rinkimų etapo į Seimą metu. Iniciatyva suteikė galimybę piliečiams patiems stebėti Seimo rinkimus 2012 m. spallį ir 2013 m. kovą. 2012 m. gruodį „Baltosios pirštinės“ ragino Seimo narius aktyviai dalyvauti atvirame balsavime dėl sutikimo patraukti V. Gapšį, V. Uspaskichą ir V. Vonžutaitę baudžiamojon atsakomybėn. Šiais klausimais tuomet Seime atvirai balsavo nuo 131 iki 134 Seimo narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aišku

aišku portretas
už tai, kad panaikinti neliečiamybę Venskienei...

pilietis

pilietis portretas
Kad tos baltosios pirštinės suteptos krauju

zenonas

zenonas portretas
D.Valys: "prokuratūra tvirtai stovi ant bėgių" tik neaišku kur jie nuves. Kas per slėpynės, filmą reiktų parodyti ne tik seimui, bet ir visai Lietuvai ir ne kelias sekundes o visą. Mes privalome žinoti tiesą. Dabar prabudęs stalinas pasakytų: "teisingu keliu einate draugai".
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių