V. Zelenskis: Rusijos kariuomenė jau sunaikino beveik visą Donbasą ir yra pasirengusi toliau žudyti

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pabrėžė – Ukrainai reikia karinės paramos, kad apsaugotų ne tik savo laisvę, bet ir Europą. Rusijos kariuomenė jau sunaikino beveik visą Donbasą ir yra pasiruošusi toliau žudyti, rašo UNIAN.

Anot UNIAN korespondento, Ukrainos prezidentas tai pasakė per savo kalbą Liuksemburgo parlamente.

„Esame priversti gintis nuo visos Rusijos armijos“, – sakė V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas priminė, kad užpuolikai iš Rusijos jau neteko daugiau nei 30 tūkst. savo karių.

„Tai daugiau nei Sovietų Sąjunga prarado per dešimt metų karo Afganistane. Taip pat daugiau nei per du Čečėnijos karus. Tačiau tai nesustabdo Rusijos. Ši valstybė yra pasirengusi prarasti daugiau ir žudyti žmones, nes vienas žmogus Rusijoje nori neleisti mums išlikti tokiems, kokie esame“, – pabrėžė jis.

V. Zelenskio teigimu, Rusijos armija jau sunaikino beveik visą Donbasą. Šis kažkada vienas galingiausių pramonės centrų Europoje – suniokotas.

„Užpuolikai naikina miestą po miesto. Pažvelkite į Mariupolio miestą – griuvėsius, net tiksliai nežinau, kiek mūsų žmonių nužudė okupantai – mažiausiai dešimtį tūkstančių per kiek mažiau nei 100 dienų. Ir dėl to mes taip garsiai kreipiamės į pasaulį, prašydami paramos – pirmiausia – gynybos. Šiuo metu šis Rusijos karas prieš Ukrainą yra lemiamas visai Europai. Tai – karas už vertybes“, – sakė Ukrainos prezidentas.

Pasak V. Zelenskio, kai Ukraina laimės šį karą, visi europiečiai galės ir toliau džiaugtis savo laisve, o jei Ukrainoje ir Europoje nugalės vienas žmogus, norintis sugriauti bet kokią laisvę, tai ateis juodas laikas visiems žemyne.

„Tironija turi žlugti, kad Europa išliktų tokia, kokia yra – laisva, atvira, vieninga ir galinti būti stipri savo įvairove“, – apibendrino V. Zelenskis


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDonbasasVolodymyras ZelenskisRusijos kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių