V. Zelenskis: Rusija nori sugriauti kiekvieno europiečio gyvenimą

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apkaltino Rusiją vykdant energetinį karą.

„Rusija šiomis dienomis mėgina dar labiau didinti energetinį spaudimą Europai – visiškai nutrauktas dujų tiekimas „Nord Stream“ dujotiekiu“, – šeštadienio vakarą tradiciniame savo kreipimesi kalbėjo prezidentas.

Pasak V. Zelenskio, Rusija nori sugriauti kiekvieno europiečio įprastą gyvenimą – visose mūsų žemyno šalyse.

„Rusija siekia susilpninti ir įbauginti Europos valstybes. Rusija tam naudoja ne tik tankus ir raketas, bet ir energetiką kaip ginklą. Šią žiemą Rusija ruošia „lemiamą smūgį“ energetikos sektoriuje. Apsaugoti nuo to esą padėtų tik dar didesnis susitelkimas.

Europiečiai turi labiau koordinuoti savo atsakomąsias priemones ir labiau padėti vieni kitiems. Be to, turi būti didinamas spaudimas Rusijai, kad būtų apribotos šalies pajamos iš naftos ir dujų“, – akcentavo jis.

 

 

V. Zelenskis dėkojo visiems šalies gynėjams ir partneriams.

„Jūs esate šaunūs – šiandien ir visada. Padarysime viską, kad Ukraina galėtų pilnai apsaugoti savo dangų nuo rusiškų raketų ir aviacijos. Tai viena iš esminių problemų mūsų valstybei. Esame dėkingi visiems partneriams, kurie padeda. Pagalba Ukrainai oro gynyboje yra akivaizdžiausias būdas apsaugoti žmones nuo Rusijos teroro“, – sakė Ukrainos prezidentas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojekarasVolodymyras ZelenskisRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių