V. Zelenskis reikalauja nubausti Rusiją: jie nužudė tūkstančius Ukrainos žmonių

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį emocingame vaizdo kreipimesi į Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją pareikalavo, kad pasaulis nubaustų Rusiją.

Išdėstydamas savo taikos sąlygas, V. Zelenskis – vienintelis vadovas, kuriam buvo leista kreiptis į Generalinę Asamblėją vaizdo ryšiu, 15 kartų pareikalavo nubausti Rusiją už agresiją prieš jo šalį.

„Ukraina reikalauja bausmės už bandymą pavogti mūsų teritoriją. Bausmės už tūkstančių žmonių nužudymą. Bausmės už moterų ir vyrų kankinimą ir žeminimą“, – sakė prezidentas iš anksto įrašytame vaizdo kreipimesi anglų kalba.

Po dvejus metus trukusių pandeminių apribojimų vėl gyvai susirinkusi Generalinė Asamblėja atsistojusi audringai plojo V. Zelenskiui, vilkėjusiam neatskiriama jo įvaizdžio dalimi tapusius chaki spalvos marškinėlius.

Ukrainos prezidentas paragino įsteigti specialųjį tribunolą patraukti atsakomybėn Rusiją, pabrėžęs, jog tai būtų „signalas visiems būsimiems agresoriams“.

Jis taip pat pareikalavo įsteigti kompensacijų fondą, sakydamas, kad Rusija „turėtų sumokėti už šį karą savo turtu“.

V. Zelenskis į Generalinę Asamblėją kreipėsi praėjus kelioms valandoms po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė rezervistų mobilizaciją karui Ukrainoje ir išsakė menkai užmaskuotą grasinimą panaudoti branduolinę ginkluotę.

Ukrainos prezidentas leido aiškiai suprasti, kad nemato prasmės nedelsiant pradėti derybas, pabrėžęs, kad Rusija naudojasi diplomatija tik tam, kad laimėtų laiko mūšio lauke.

„Rusija bijo tikrų derybų ir nenori vykdyti jokių sąžiningų tarptautinių įsipareigojimų. Ji meluoja visiems, kaip būdinga agresoriams, teroristams“, – kalbėjo V. Zelenskis.


Šiame straipsnyje: Volodymyras Zelenskiskaras Ukrainojekaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių