V. Zelenskis apie išpuolį Mykolajive: nė vienas rusų karių smūgis nelieka be mūsų atsako

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigė, kad jo šalies kariškiai ir žvalgybos pareigūnai neatsakė į vieną Rusijos karių smūgį, rašo UNIAN.

Jis tai pasakė vakariniame vaizdo pranešime, pasibaigus 158-ajai karo Ukrainoje dienai.

„Šią dieną įvyko vienas žiauriausių išpuolių prieš Mykolavivą ir jo regioną. Dešimtys raketų... Rusijos karių smūgis nusinešė Oleksijaus Vadaturskio – didžiausios Ukrainos žemės ūkio bendrovės „Nibulon“ generalinio direktoriaus, Ukrainos didvyrio ir jo žmonos Raisos gyvybes... Nė vienas Rusijos karių smūgis nelieka be mūsų kariškių ir žvalgybos pareigūnų atsako. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasiruošusios reaguoti į bet kokią naują okupantų veiklą“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas pridūrė, kad teroristai iš Rusijos nesugebės sunaikinti socialinio ir gamybinio Ukrainos potencialo. „Ukraina ir mūsų žmonės, mūsų pajėgumai tikrai yra galingesni už bet kokias Rusijos raketas ir sviedinius“, – sakė valstybės vadovas.

Anot jo, dabar Rusijos kariuomenė stengiasi sustiprinti savo pozicijas okupuotuose pietų Ukrainos regionuose, didina aktyvumą atitinkamose srityse. Dalis Rusijos karių pajėgų iš savo pozicijų rytuose perkeliamos į pietus – į Chersono ir Zaporižios sritis.

„Bet tai jiems nepadės“, – įsitikinęs V. Zelenskis. Anot jo, strategiškai Rusija neturi jokių šansų laimėti šį karą.

„Reikia išsilaikyti, kad taktiniame lygmenyje teroristinė valstybė pajustų savo pralaimėjimą. Turime išsilaikyti – pietuose, rytuose – visur. Laikykitės gynyboje, diplomatijoje, politikoje. Išsaugokite mūsų vienybę ne tik iki pergalės, bet ir po jos, siekiant kokybiškai atkurti viską, kas sugriauta okupantų“, – pabrėžė šalies vadovas, pridurdamas, jog neabejoja, kad visa tai bus padaryta.

Ukrainos prezidentas pažymėjo, kad yra dėkingas kiekvienam Mykolaivo piliečiui už stiprybę, už miesto ir krašto apsaugą, dėkingas ir Nikopolio, Charkivo, Kryvyi Riho ir viso Dniepropetrovsko srities gyventojams, Zaporižios ir jos krašto stipriems žmonėms, visiems Chersono srities ukrainiečiams, kiekvienam, kuris gina neleisdamas priartėti prie Odesos ir jos regiono, – už drąsą.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, sekmadienį rusų kariai dar kartą apšaudė Mykolavivą. Per apšaudymą   kartu su žmona žuvo Ukrainos didvyris O. Vadaturskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių