Užfiksuota daugiau kaip 140 mėginimų nelegaliai kirsti Baltarusijos ir Lenkijos sieną

  • Teksto dydis:

Praėjusią parą daugiau kaip 140 migrantų mėgino nelegaliai kirsti Lenkijos sieną iš Baltarusijos teritorijos. Incidentai užfiksuoti Palenkės vaivadijoje – Narevkos, Michalovo, Krynkų, Plaskos, Bobrovniko ir Čeremchos kaimų apylinkėse.

Tai pranešė Palenkės vaivadijos sienos apsaugos būrio atstovė spaudai majorė Katarzyna Zdanowicz.

Nesiliauja mėginimai patekti į Lenkiją per pasienio upes. Praėjusią parą Michalovo ir Bobrovniko apylinkėse  migrantai bandė perplaukti Svisločių, o Plaskos apylinkėse – Volkušanką.

K. Zdanowicz taip pat informavo, kad buvo surengti keli išpuoliai prieš Lenkijos patrulius. Krynkų apylinkėse 15 migrantų grupė mėtė į pasieniečius akmenis ir pagalius, o Michalovo apylinkėse keliolikos migrantų grupė laidė akmenis. Pareigūnai nenukentėjo.

Nuo metų pradžios Palenkės vaivadijoje užfiksuota apie 24,6 tūkst. mėginimų nelegaliai kirsti sieną iš Baltarusijos teritorijos. Į Lenkiją bandė patekti atvykėliai iš 49 pasaulio šalių.

Nuo rugsėjo pradžios užregistruota daugiau kaip 900 tokių mėginimų, rugpjūtį – daugiau kaip 2,2 tūkst., liepą – daugiau kaip 1,3 tūkst., o birželį – daugiau kaip 3,7 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių