Ukrainos pajėgos „įžengia“ į svarbų Lymano miestą

  • Teksto dydis:

Ukrainos gynybos ministerija šeštadienį pranešė, kad šalies pajėgos jau „įžengia“ į svarbų Lymano miestą rytinėje Donecko srityje, kurią vos prieš dieną aneksavo Rusija.

„Ukrainos oro desantininkų pajėgos įžengia į Lymaną Donecko srityje“, – parašė ministerija socialiniame tinkle „Twitter“, kuriame taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti kariai, laikantys Ukrainos vėliavą ir stovintys šalia miesto pavadinimo ženklo.

Lymanas yra Donecko srityje, kurią Maskva aneksavo, nors kontroliuoja tik šios srities dalį.

Ukrainos oro desantininkų pajėgos įžengia į Lymaną Donecko srityje.

Penktadienį Rusija keturis okupuotus Ukrainos regionus – Donecko, Luhansko, Chersono ir Zaporižios sritis – paskelbė Rusijos dalimi.

Apie aneksiją paskelbta po praėjusią savaitę prasidėjusių ir antradienį pasibaigusių pseudoreferendumų, per kuriuos keturi rusų okupuoti Ukrainos regionai esą triuškinama persvara nubalsavo už prisijungimą prie Rusijos.

Ukraina ir jos sąjungininkės Vakaruose balsavimus vadina suklastotais ir laiko juos tik pretekstu aneksuoti okupuotas teritorijas.

„Lemiamas balsas šiandienos ir bet kokiuose būsimuose „referendumuose“ priklauso ir visada priklausys Ukrainos kariuomenei“, – pareiškė ukrainiečių gynybos ministerija.

Kyjivo pajėgų atstovas Serhijus Čerevatas kiek anksčiau šeštadienį pareiškė, kad netoli Lymano „apsupti“ keli tūkstančiai Rusijos karių.

Apsišaukėliškos Donecko „liaudies respublikos“ lyderis Denisas Pušilinas penktadienį sakė, kad Rusijos kariai ir jų sąjungininkai „iš paskutinių jėgų“ laikosi Lymane.

Maskva sako „atitraukusi“ pajėgas iš svarbaus Lymano miesto Ukrainoje

Maskva šeštadienį pareiškė atitraukusi savo pajėgas iš Lymano – strategiškai svarbaus miesto Ukrainos rytinėje Donecko srityje, kurią vos prieš dieną aneksavo Rusija.

„Dėl kilusios apsupties grėsmės sąjungininkų pajėgos iš Raudonojo Lymano gyvenvietės buvo atitrauktos į palankesnes pozicijas“, – pranešė Rusijos gynybos ministerija po to, kai Ukrainos pajėgos pranešė netoli miesto „apsupusios“ kelis tūkstančius Rusijos karių.


Šiame straipsnyje: LymanasUkrainos pajėgoskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių