Ukrainos kovos su korupcija tarnyba: deklaruoti užgrobtų Rusijos armijos tankų nebūtina

Ukrainos nacionalinė kovos su korupcija agentūra pareiškė, jog deklaruoti užgrobtų Rusijos armijos tankų ar kitos karinės technikos nebūtina, kadangi karo trofėjai į gyventojų turto deklaracijas neįtraukiami, nes įgyjami ne per kokį nors sandorius, skelbia ukrainiečių naujienų agentūra „Unian“.

„Deklaruoti užgrobtų rusų tankų ir kitos technikos nereikia, kadangi šito šlamšto vertė neviršija 100 milimalių pragyvenimo lygių (248,1 tūkst. grivinų). Atitinkamai per 10 dienų neprivalu oficialiai informuoti apie įvykusius esminius turto pokyčius“, – paaiškino tarnybos atstovas.

Jo žodžiais, jog šie karo trofėjai turto deklaracijose neatspindimi, nes, visų pirma, įgyjami ne dėl kokio nors sandorio sudarymo, o dėl Rusijos karinės agresijos, ir, antra, dažniausiai jie būna jau sugadinti bei nebenaudotini pagal paskirtį, todėl jų tikrąją vertę nustatyti faktiškai neįmanoma.

Kita vertus, Nacionalinė kovos su korupcija agentūra ir toliau priiminės „ataskaitas apie esminius turtinės būklės pokyčius dėl iš Rusijos armijos perimtų daiktų iš turtą deklaruojančiųjų, jei jie norės tai atlikti“, pridūrė tarnybos atstovas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojetankaiRusijos tankai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių