Ukrainos atsakas: atakavo Rusijos karinį aerodromą, pastotę ir naftos saugyklą

  • Teksto dydis:

Ukrainos žvalgybos agentūros naktį į antradienį surengė išpuolį prieš Rusijos karinį aerodromą, pastotę ir naftos saugyklą trijuose regionuose, pranešė šaltinis karinėje žvalgyboje.

Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) ir Ukrainos karinės žvalgybos (HUR) įvykdyto smūgio taikiniais tapo Achtubinsko karinis aerodromas Astrachanės srityje, 500 kV pastotė Rostovo srityje ir naftos saugykla Kalačo prie Dono mieste Volgogrado srityje, sakė šaltinis.

Šaltinis nedetalizavo galimų atakos pasekmių, tačiau pranešama, kad praėjusį mėnesį suduoti smūgiai Achtubinsko aerodromui, esančiam apie 450 km į rytus nuo Ukrainos sienos, apgadino du modernius naikintuvus Su-57.

Šaltinis pridūrė, kad Ukrainos pajėgos toliau smogs „Rusijos kariniams objektams, skirtiems karui prieš Ukrainą“.

Maskva šių teiginių niekaip nekomentavo.

Anksčiau antradienį Rusijos institucijos pranešė, kad dėl Ukrainos dronų atakų kilo gaisrai dviejose pastotėse ir vienoje naftos bazėje Rostovo ir Volgogrado srityse.

Rusijos gynybos ministerija teigė, kad jos oro gynybos sistemos sunaikino 38 ukrainiečių dronus.

Rostovo gubernatorius Vasilijus Golubevas komentaruose valstybinei naujienų agentūrai TASS pripažino, kad per drono ataką buvo pažeista elektros pastotė, ir teigė, kad jos remontas užtruks tris dienas.

Astrachanės gubernatorius Igoris Babuškinas teigė, kad Ukraina surengė „masinį bandymą atakuoti taikinius dronais“ regiono šiaurėje. Jis tvirtino, kad ataka buvo „sėkmingai atremta“.

Ukrainos pajėgos reguliariai rengia dronų atakas ir sabotažinius veiksmus Rusijos teritorijoje, nukreiptus prieš karinius objektus ar naftos perdirbimo gamyklas.

Tuo metu Rusija toliau rengia dronų ir raketų atakas, paralyžiavusias Ukrainos elektrines ir perpus sumažino šalies elektros gamybos pajėgumus.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojesmūgiai rusijaitaikiniai Rusijoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių