Rusija ir Ukraina surengė masines dronų atakas (papildyta)

  • Teksto dydis:

Rusija ir Ukraina sekmadienį, antrą dieną iš eilės, į viena kitos teritoriją paleido po kelias dešimtis dronų, iš kurių vienas, matyt, buvo nukreiptas į Rusijos karinę oro bazę, o vienas ukrainietis žuvo po to, kai drono nuolaužos atsitrenkė į jo namą netoli Juodosios jūros.

Naktį virš trijų pietvakarių Rusijos regionų buvo numušti mažiausiai 35 ukrainiečių bepiločiai orlaiviai, „Telegram“ pranešė Rusijos gynybos ministerija.

Pasak Kremlių kritikuojančio Rusijos „Telegram“ kanalo, tarp taikinių buvo ir Rusijos oro bazė, kurioje laikomi kare Ukrainoje naudojami bombonešiai. Paskyra paskelbė trumpus vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuoti dronų skrydžiai virš žemų gyvenamųjų namų, kaip teigiama, Rusijos Morozovsko mieste, kurio oro bazėje įsikūręs 559-asis Rusijos bombonešių aviacijos pulkas.

Rusijos Rostovo srities gubernatorius Vasilijus Golubevas atskirai pranešė apie masinius dronų smūgius netoli Morozovsko ir kito miesto toliau į vakarus, tačiau oro pajėgų bazės nepaminėjo. Pasak jo, dauguma bepiločių orlaivių buvo numušti, o aukų nebuvo. Jis nekomentavo padarytos žalos.

Savo ruožtu Ukraina sekmadienį pranešė per naktį atrėmusi dviejų Rusijos raketų ir 20 dronų atakas.

„Rusijos okupacinės pajėgos atakavo sparnuotąja raketa „Iskander-K“, valdoma oro raketa „Kh-59“ (...), taip pat 20 „Shahed“ atakos dronų“, – sakoma Ukrainos oro pajėgų pareiškime.

Jos nurodė numušusios dronus ir raketą „Kh-59“, o sparnuotoji raketa „Iskander-K“, anot pajėgų, tikslo nepasiekė.

Pareiškime teigiama, kad raketos buvo paleistos iš Krymo ir okupuotos Chersono regiono dalies. Kariuomenė pridūrė, kad netoli Odesos, svarbaus uostamiesčio Ukrainos pietinėje Juodosios jūros pakrantėje, žuvo civilis, ant jo namo nukritus sunaikinto drono liekanoms.

Rusijos gynybos ministerija ankstesniame pareiškime nurodė, kad jos oro gynybos sistemos virš Lipecko, Rostovo ir Volgogrado sričių teritorijų sunaikino ir numušė 33 Ukrainos bepiločius orlaivius.

Rusijos pasienio regionuose dronų atakos vyksta beveik kasdien, nors masiniai išpuoliai yra retesni. Sostinė Maskva ir jos apylinkės taip pat yra tapę Ukrainos dronų atakų taikiniais.

Tuo tarpu Rusija beveik kasdien bombarduoja Ukrainos miestus.

Praėjusią savaitę ji surengė masinę dronų ataką Pietų Ukrainoje ir paleido balistines raketas į Kyjivą, kur nuolaužos sužeidė apie 50 žmonių.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeUkrainaRusijaraketosdronai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių