Ukraina skelbia sužlugdžiusi rekordiškai daug dronų atakų

  • Teksto dydis:

Ukraina pirmadienį paskelbė Naujųjų metų naktį sužlugdžiusi rekordiškai daug Rusijos dronų atakų.

Kyjivas taip pat pranešė, kad pirmadienį per Rusijos vykdomus apšaudymus vienas žmogus žuvo Ukrainos pietiniame Odesos regione, o dar vienas – pietinėje Chersono srityje.

Beveik dvejus metus trunkantis Rusijos karas Ukrainoje pastarąją savaitę suintensyvėjo.

Ukrainos oro pajėgos paskelbė, kad Rusija praėjusią naktį paleido 90 Irano gamybos dronų „Shahed-136/131“ iš okupuoto Krymo pusiasalio ir Kursko bei Primorsko Achtarsko Rusijoje.

Oro pajėgų pranešime socialiniame tinkle „Telegram“ sakoma, kad gynėjai sunaikino 87 rusų dronus – rekordiškai daug.

Pranešime taip pat sakoma, kad Rusijos pajėgos taip pat paleido raketų šiaurės rytiniame Charkivo regione, pietinėse Chersono ir Zaporižios srityse.

Odesos srities gubernatorius Olehas Kiperis sakė, kad numušto drono nuolaužoms nukritus ant gyvenamojo pastato žuvo 15 metų berniukas ir buvo sužeisti dar septyni žmonės. Dėl nuolaužų taip pat kilo nedidelių gaisrų, taip pat ir miesto uoste.

Chersone per apšaudymą žuvo 73 metų moteris.

Oro pavojus buvo paskelbtas daugumoje Ukrainos regionų, faktiškai visuose regionuose veikė oro gynyba, nurodė kariškiai.

Dronais taikytasi ir į Ukrainos vakaruose netoli Lenkijos sienos esantį Lvivą. Miesto meras Andrijus Sadovas sakė, kad buvo smarkiai apgadintas muziejus, skirtas prieštaringai vertinamam ukrainiečių nacionalistų veikėjui Romanui Šuchevyčiui, Antrojo pasaulinio karo metais kovojusiam už Ukrainos nepriklausomybę. Taip pat buvo apgadinti universiteto Dublianuose pastatai.

Tai karas už mūsų istoriją.

A. Sadovas socialinėje žiniasklaidoje smūgį pavadino simbolišku ir cinišku. „Tai karas už mūsų istoriją“, – sakė jis.

Tuo metu Maskva pranešė apie ukrainiečių atakas Rusijos Belgorodo regione. Vienas žmogus žuvo, o dar vienas buvo sužeistas apšaudant Šebekiną šioje srityje netoli Ukrainos sienos, sakė gubernatorius Viačeslavas Gladkovas.

Per ukrainiečių apšaudymą Rusijos okupuotose Donecko srities dalyse žuvo keturi buvo sužeista dar 13 žmonių, pirmadienį kelios valandos po vidurnakčio pranešė Rusijos primestas okupuoto Donecko regiono lyderis Denisas Pušilinas.

Visi šie smūgiai suduoti po intensyvių bombardavimų virtinės, prasidėjusios penktadienį, kai Rusija surengė 18 valandų ataką, pareikalavusią mažiausiai 49 gyvybių. Žuvusiųjų skaičius buvo padidintas pirmadienį, gelbėtojams Kyjive pranešus, kad iš po griuvėsių ištraukti dar aštuoni žuvusieji.

Šeštadienį per apšaudymą, dėl kurio kaltinama Ukraina, Rusijos Belgorodo mieste žuvo 24 žmonės, pranešė vietos pareigūnai.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeUkrainaRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių