Ukraina: Rusijos kariuomenė iš norinčių evakuotis gyventojų reikalauja pinigų

  • Teksto dydis:

Rusijos kariuomenė iš civilių, norinčių evakuotis iš Pietų Ukrainos okupuotų teritorijų, reikalauja tūkstančio dolerių už leidimą išvykti, tačiau net ir sumokėję šią sumą šaudo jiems į nugarą, praneša UNIAN.

Žinią apie tai pranešė Operatyvinė vadovybė „Pietūs“. „Rusijos kariai okupuotose teritorijose stengiasi išlaikyti civilius gyventojus, kad jų lyderiams ir vadams sudarytų vaizdą, jog vietiniai Ukrainos gyventojai yra patenkinti „rusišku pasauliu“. Tačiau civiliai stengiasi evakuotis ir išvengti apšaudymo, nenorėdami būti gyva okupantų priedanga. O Rusijos kariai yra nustatę griežtus apribojimus išvykti iš jų kontroliuojamos teritorijos. Bilietą į „laisvę“ patikros punktuose siūlo už tūkstantį dolerių ar lygiavertę sumą“, – rašoma pranešime.

Pasak UNIAN, Chersono ir Nikolajevo regionuose Rusijos kariuomenė ir toliau vykdo karines operacijasprie okupuotos linijos ir tobulina savo pozicijų įsitvirtinimą. Pažymima, kad Rusijos kariai nekūrė naujų grupių, nevykdė aktyvių puolimo operacijų.

Kaip teigiama, Juodojoje jūroje toliau manevruoja šeši dideli desantiniai laivai ir du sparnuotųjų raketų vežėjai, pasiruošę panaudoti daugiau nei tuziną mirtinų sviedinių.

„Rusijos kariai blokuoja Ukrainos uostus ir civilinę laivininkystę. Įžūlūs įsibrovėliai atvirais ryšio ir jūrų saugumo kanalais vandenis aplink Serpantino jūrą vadina savo teritorine jūra, perspėdami užsienio laivus apie artėjantį pavojų", – rašoma pranešime.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeciviliaievakuacijapinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių