Ugnikalnio išsiveržimas Naujojoje Zelandijoje pareikalavo penkių gyvybių

Naujojoje Zelandijoje įvykęs Baltosios salos ugnikalnio išsiveržimas pirmadienį pareikalavo mažiausiai penkių žmonių gyvybių, pranešė policija.

„Tai buvo penki iš tų (žmonių), kurie buvo išgelbėti iš salos anksčiau šiandien“, – žurnalistams sakė komisaro pavaduotojas Johnas Timsas (Džonas Timzas). Pasak jo, dar aštuoniolika žmonių gydomi dėl sužalojimų, keli asmenys patyrė sunkių nudegimų.

J. Timsas sakė, kad kol kas nepavyko susisiekti su dar mažiausiai dešimt žmonių, likusių saloje po ugnikalnio išsiveržimo, ir nurodė, kad „nesame tikri dėl jų gerovės“.

Anksčiau buvo skelbiama apie vieną žuvusįjį.

Naujosios Zelandijos premjerė Jacinda Ardern (Džasinda Ardern) patvirtino, kad kai kurie iš nukentėjusiųjų yra užsieniečiai.

„Žinome, kad saloje ar šalia jos tuo metu buvo kažkiek turistų: tiek Naujosios Zelandijos gyventojų, tiek lankytojų iš užsienio“, – teigė ji.

Prieš pat ugnikalnio išsiveržimą jo krateryje galėjo būti žmonių

Ugnikalnio krateryje prieš pat jo išsiveržimą galėjo būti žmonių. Tai pirmadienį pranešė „Reuters“, skelbianti atitinkamas Naujosios Zelandijos geologijos agentūros „GeoNet“ nuotraukas.

EPA-ELTOS nuotr.

Krateryje buvo sumontuotos keturios „GeoNet“ kameros, kurios kas dešimt minučių fotografavo, kas jame vyksta, ir siuntė nuotraukas į serverį. 14 valandą 10 minučių vietos laiku (3 valandą 10 minučių Lietuvos laiku) viena iš kamerų užfiksavo grupę žmonių, einančių kraterio dugnu. Ugnikalnio išsiveržimas prasidėjo apie 14 valandą 15 minučių vietos laiku.

Oficialiame „GeoNet“ tinklalapyje vyko transliacija iš ugnikalnio kraterio, bet šiuo metu prieš išsiveržimą darytos nuotraukos agentūros vadovybės sprendimu pašalintos iš viešos prieigos. Atitinkamas pranešimas buvo paskelbtas portale.

Baltoji sala – vienintelė aktyvi vulkaninė Naujosios Zelandijos sala. Ankstesni išsiveržimai buvo užfiksuoti 2012 metų pabaigoje – 2013 metų pradžioje. Sala yra vienas iš labiausiai lankomų aktyvių pasaulio ugnikalnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LIJA

LIJA portretas
Man nesuvokiama, kaip galima organizuoti ekskursijas 5 veikianti ugnikalni. Taigi nelaime nuprognozuota 100%. Ar pinigai sitaip viska uzgozia???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių