Tūkstančiai žmonių pasirašė prancūzų peticiją dėl chlorochino skyrimo viruso atvejais

Daugiau kaip 215 tūkst. žmonių pasirašė peticiją, kuria prancūzų pareigūnai raginami leisti gydytojams plačiau skirti vaistą nuo maliarijos chlorochiną COVID-19 pacientams.

Šis prieštaringai vertinamas pasiūlymas suskaldė pasaulinę sveikatos apsaugos ekspertų bendruomenę.

Pritarimas šio vaisto vartojimui augo gydytojams bandant suvaldyti koronaviruso pandemiją, kad ligoninės galėtų atlaikyti COVID-19 pacientų antplūdį. Kai kas sako, kad anksti pradėjus vartoti chlorochiną ir panašius vaistus galbūt galima užkirsti kelią tokiam simptomų pablogėjimui, kai pacientui jau būtų reikalinga intensyvioji slauga.

Prancūzų peticiją svetainėje Change.org penktadienį paskelbė gydytojų grupė, įskaitant kardiologą, buvusį Prancūzijos sveikatos ministrą Philippe'ą Douste'ą-Blazy (Filipą Dustą-Blazi).

Pirmadienį trys iš autoritetingiausių Prancūzijos gydytojų laikraštyje „Le Figaro“ paskelbė atvirą laišką, kuriuo išreiškė paramą chlorochino naudojimui, nors ir nėra statistiškai patikimų, kolegų įvertintų jo veiksmingumo tyrimų.

Kadangi prieš naująjį koronavirusą šiuo metu nėra jokių antivirusinių vaistų, gydytojai  mano, kad „turint galvoje preliminarius rezultatus yra pagrįsta įgyvendinti naują strategiją“.

Prancūzų debatus pakurstė „palankios“ mikrobiologo, gydžiusio dešimtis pacientų savo vadovaujamame ligoninės skyriuje Marselyje, išvados.

Tačiau Didier Raoult'io (Didjė Raulio), vadovaujančio ligoninės „La Timone“ užkrečiamųjų ligų skyriui, rezultatais suabejojo keli kiti gydytojai, perspėjantys dėl galimai pavojingo šalutinio poveikio, o praėjusį penktadienį Prancūzija paskelbė įsaką chlorochiną skirti tik pačiais sunkiausiais COVID-19 atvejais.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) remdamasis D. Raoult'io darbu spaudė naudoti chlorochiną, nors jo paties patarėjai sveikatos apsaugos klausimais entuziazmo nerodo. Sekmadienį trumpoje spaudos konferencijoje Vašingtone D. Trumpas klausė: „Ką galima prarasti?“

Prancūzijos Sveikatos apsaugos ministras Olivier Veranas (Olivjė Veranas) šeštadienį dar kartą ragino paisyti atsargumo ir sakė, kad pradiniai chlorochino ir kitų galimų vaistų nuo COVID-19 klinikinių tyrimų rezultatai bus paskelbti artimiausiomis dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Už viruso sukūrimą sumokėjo žydai Baruch

Už viruso sukūrimą sumokėjo žydai Baruch portretas
Visi kalba, bet nežino iš kur atsirado virusas...- o tiesa,- ieškok motyvo,- bankams seniai reikėjo krizės, kad galėtų pakelti skolinimosi procentus,- taigi Rotšildai, Rokfeleriai, Baruch'ai, kontroliuojantys ne tik bankus, federalinę rezervų sistemą, bet ir akcijų biržas ir yra viruso užsakovai, o pagaminti specialistų yra šimtai. Laikas suvokti kad žmonijos priešai yra ne valstybės, teroristai, o žydų kapitalas valdantis kol kas trečdalį pasaulio Bendro Vidaus Produkto.

Anonimas

Anonimas portretas
Žinoma, tik liaudis geriausiai išmano, kuo ką gydyti. Galėjo peticijoj dar pareikalauti skirti šventos Agotos duonos, devyndrekio šaknies ir užkalbėjimų ..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių