Tragedija pasienyje: sunkvežimyje užtroško 18 nelegalių migrantų, tarp jų ir – 7-metis

  • Teksto dydis:

Bulgarijos policija tiria tragišką įvykį. Nelegalus vežančio sunkvežimio slėptuvėje rasta aštuoniolika sušalusių ir užtroškusių afganų, tarp jų – ir vienas septynmetis. 34 pavyko išgyventi – kartu su mirusiųjų kūnais jie aptikti už keliasdešimties kilometrų nuo Turkijos sienos. Policija intensyviai ieško dingusio vairuotojo, kuris nelegaliai gabeno migrantus, pasakojama LNK reportaže.

Sunkvežimis su užtroškusiais nelegalais buvo aptiktas netoli Jambolo miesto. To paties pavadinimo provincija pietuose ribojasi su Turkija, kuri yra pagrindinė nelegalų iš Vidurio Rytų tranzito šalis. Vietos gyventojai sako, kad ir anksčiau čia buvo panašių atvejų.

„Jie paėmė pinigus ir pasakė, kad šis miškas yra pasienio linija. Ir tuomet paliko juos vienus“, – sakė vietos gyventojas Dimiter Goshev.

Mėgindami apsiginti nuo nelegalios migracijos, bulgarai pastatė barjerą išilgai viso pasienio su Turkija. Nutiesė beveik 300 km ilgio spygliuotos vielos tvorą. Bet šį kartą, atrodo, ji nepadėjo.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Prieš kelias dienas 52 migrantų grupė nelegaliai kirto Turkijos ir Bulgarijos sieną, perlipę ją  kopėčiomis. Matyt, tai nebuvo sunku. Paskui jie kelias dienas praleido netoli Jambolo miesto, o vėliau buvo pakrauti į šį sunkvežimį. Juos atvežė iki čia, bet kai kurie iš jų užduso. Šiuo metu tiriama 18 žuvusiųjų kūnų. Ir – 34 išgyvenę migrantai. Sprendžiant pagal jų parodymus, tai – Afganistano piliečiai“, – komentavo Bulgarijos generalinio prokuroro pavaduotojas Borislav Saratov.

Pirmiausiai jiems trūko deguonies. Žmonės buvo sušalę, šlapi, kelias dienas nevalgę. Jų kūnai buvo sužaloti.

 

Iš viso į specialiai padarytą slėptuvę po medienos krovinį vežančiu sunkvežimiu buvo sugrūsti net 52 jauni afganai, tarp jų – keli vaikai. Mažiausiai vienas iš vaikų, maždaug 7 metų amžiaus, užduso.

„Pirmiausiai jiems trūko deguonies. Žmonės buvo sušalę, šlapi, kelias dienas nevalgę. Jų kūnai buvo sužaloti. Sužeidimai – nuo krūmų ar kažko panašaus. Tokios būklės jie buvo tikrai ne vieną dieną. Vienas iš jų buvo psichiškai nesveikas. Prireikė keturių žmonių, kad jį sutramdytų“, – teigė Bulgarijos sveikatos apsaugos ministras Asen Medjidiev.

Išgyvenę afganai nuvežti į vietos ligonines. Karo policija dabar intensyviai ieško sunkvežimio vairuotojo, kad išsiaiškintų, kas užsakė nelegalų pervežimą ir kodėl nemažus pinigus sumokėję jauni nelegalai buvo palikti mirti uždarytoje slėptuvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to-Gaila žmonių

to-Gaila žmonių portretas
tai priimk juos pas save, išlaikyk-kame problema, ,,gailestingas''??? Ar važiuok į jų šalį kurti jų gėrį. Kame reikalas? Tokie kaip tu ir DAUGIAUSIAI rėkia, jei kas biški ne taip. Neabejoju, jog ,,pūtuojėsi'' prieš Ukrainiečius -KARO pabėgėlius. O jei mes gimėm čia, reiškia-NUSIPELNĖM gimti čia. Jie nusipelnė gimti savo šalyje.

Gaila zmoniu

Gaila zmoniu portretas
Visiems kurie komentuoja, kad patys kalti, linkiu paziuret filma Plaukine (the swimmers). Esam laimingi kad gimem Lietuvoje ir turetume turet daugiau tolerancijos tiems, kurie gyvena tokiomis salygomis, kad prisiimti didziule rizika mirti nelegaliai kertant siena atrodo kaip geras pasirinkimas.

to-Anonimas

to-Anonimas portretas
ne dėl to, o dėl to, jog netvarko šios problemos-nelegalų . Praleiodžia juos.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių