Teisių gynėjai ragina Baku ir Jerevaną skubiai tirti karo nusikaltimus

Tarptautinė nevyriausybinė žmogaus teisių gynimo organizacija „Amnesty International“ ketvirtadienį pareiškė, kad Azerbaidžanas ir Armėnija privalo skubiai ištirti karo nusikaltimus, kuriuos abi pusės įvykdė per neseniai vykusias kovas dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono.

Tarpininkaujant Maskvai, Azerbaidžanas ir Armėnija praėjusį mėnesį pasirašė taikos susitarimą, kuris padėjo užbaigti šešias savaites trukusias žiaurias kovas dėl atsiskyrusio regiono.

„Amnesty International“ teigia išanalizavusi 22 vaizdo įrašus, kuriuose vaizduojamos „neteisminės egzekucijos, netinkamas elgesys su karo ir kitais belaisviais bei žuvusių priešo karių kūnų išniekinimas.“

Pasak organizacijos, ji patikrino 12 vaizdo įrašų, kuriuose matyti Armėnijos pajėgų piktnaudžiavimai, ir 10 įrašų, vaizduojančių Azerbaidžano karius.

Viename „Amnesty International“ išanalizuotame vaizdo įraše du vyrai, dėvintys Azerbaidžano karines uniformas, laiko senyvo amžiaus vyrą. Jis maldauja nežudyti, bet vienas vyras vis tiek perpjauna jam gerklę. Kitame įraše matomas ant žemės gulintis vyras, dėvintis Azerbaidžano pasieniečio uniformą, jis surištas ir jam užklijuota burna, o su juo armėniškai kalbantis kitas vyras smogia jam peiliu į gerklę.

Pasak organizacijos, tiek Azerbaidžano, tiek Armėnijos valdžios institucijos „privalo nedelsiant atlikti nepriklausomus, nešališkus tyrimus ir identifikuoti visus atsakingus asmenis.“

„Amnesty International“ teigia patvirtinusi vaizdo įrašus kaip tikrus.

Per kovas dėl Kalnų Karabacho, įsiplieskusias rugsėjo pabaigoje, žuvo daugiau kaip 5 000 žmonių, tarp aukų yra ir civilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hana

Hana portretas
Kur tos teisės buvo kai karas prasidėjo o dabar užsimanė nosį kisti kur ne jų reikalas visi mandatus ,duot jums per tas galvas ,mat pinigų nuplauti užsimanė,ten taikdariai ir be jūsų vakarų jankiu apsieina isgamos niekšas

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Armėnai yra savo teritorijos gynėjai, o azerai grobikai - nusikaltėliai!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių