Tailande registruotas naujų COVID-19 atvejų skaičius – mažiausias nuo liepos vidurio

Tailandas vis geriau tvarkosi su iki šiol sunkiausia koronaviruso banga šalyje. Antradienį žinybos Bankoke pranešė apie 9 400 naujų infekcijos atvejų.

Tai mažiausias skaičius nuo liepos vidurio.

Rugpjūčio 13 dieną Tailande per 24 valandas buvo registruotas rekordinis susirgimų skaičius – 23 400. Iki šiol šalyje paskiepyta tik maždaug ketvirtadalis gyventojų iš 70 mln.

Tačiau dėl griežtų priemonių užsikrėtimų skaičiai jau kelias savaites nuolat mažėja. Todėl vyriausybė savaitės pradžioje paskelbė, kad nuo spalio 1 dienos toliau švelnins karantino ribojimus. Tada vėl galės atsidaryti muziejai, sporto klubai, sveikatingumo centrai ir kino teatrai. Be to, viena valanda bus sutrumpinta naktinė komendanto valanda. Gerų žinių yra ir keliaujantiems. Visiškai paskiepyti asmenys atvykę į Tailandą turės karantinuotis tik septynias dienas, o ne 14, kaip dabar.

Pernai Tailandas dar buvo pavyzdinė šalis kovoje su pandemija. Tačiau nuo balandžio šalį yra apėmusi iki šiol sunkiausia koronaviruso banga. Didžiausios salos Puketas ir Samujis jau nuo liepos specialiais projektais paskiepytiems atostogautojams mėgina duoti naują startą svarbiam turizmo sektoriui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių