Prestižinei baleto mokyklai – kaltinimai dėl psichologinio smurto: ne tik atleido direktorių

Šveicarijos prestižinė Maurice'o Bejart'o baleto mokykla „Rudra“ atleido savo direktorių ir pastatymų vadovę bei vieneriems metams sustabdė visas pamokas, į viešumą iškilus kaltinimams dėl psichologinio smurto ir per didelio krūvio, pirmadienį pranešė žiniasklaida.

Lozanos Bejart'o baleto fondas, kuriam priklauso visame pasaulyje garsi baleto mokykla, penktadienį pranešė atleidęs jos ilgametį direktorių Michelį Gascard'ą ir pastatymų vadovę, jo sutuoktinę Valerie Lacaze. Anot fondo, jie atleisti dėl „rimtų vadovybės darbo trūkumų“.

Daugiau jokių detalių fondas nepateikė, tačiau Šveicarijos visuomeninis transliuotojas RTS savo tinklalapyje pirmadienį nurodė, kad jie kaltinami „piktnaudžiavimu valdžia, nepotizmu ir rimtais pedagoginiais pažeidimais“.

Anot fondo, užsiėmimai buvo sustabdyti, kai jį pasiekė nerimą kelianti informacija apie mokyklos vadovybę, paskatinusi „reaguoti nedelsiant“.

Remiantis išplatintu pranešimu, vasarį užbaigtas auditas atskleidė „rimtus vadovų komandos darbo trūkumus“, todėl valdyba nusprendė nutraukti jų darbo sutartis.

Baleto mokykloje klesti psichologinis smurtas, o studentams tenka sunkiai pakeliamas krūvis, sakė virtinė šios įstaigos studentų, anonimiškai kalbėjusių su RTS.

Viena studentė pasakojo, kaip ją apsupę dėstytojai ir bendramoksliai žemino ir iš jos tyčiojosi, RTS sakė fondo valdybos prezidentė Solange Peters.

Pranešime cituojamas vienas iš mokytojų, šią sceną palyginęs su „linču“.

Pamokos buvo atšauktos visam ateinančiam sezonui.

Šią baleto mokyklą 1992 metais įkūrė legendinis prancūzų baleto choreografas M. Bejart'as. Joje mokosi maždaug keturios dešimtys 16–20 metų amžiaus studentų iš įvairių pasaulio šalių.

„Valdyba supranta šio sprendimo pasekmes“, – nurodė fondas savo pareiškime.

„Tačiau ji imasi atsakingų žingsnių siekiant užtikrinti, kad mokykla vėl atvertų savo duris geriausiomis įmanomomis sąlygomis“, – rašoma pareiškime.

„Valdyba per kelis ateinančius mėnesius dės pastangas suformuoti naują mokyklos vadovų komandą ir sukurti mokymosi aplinką, puoselėjančią pedagogines vertybes, kuriomis grindžiama jos misija“, – priduriama jame.



NAUJAUSI KOMENTARAI

@@#

@@# portretas
Psichologinis smurtas prasideda nuo vaikų darželio lankimo metų.Jeigu tevai neduos kišių auklėtojai vaikas bus pastumdėliu ,ignoruojamas sutelkus visą vaikų grupę.Taip prasideda patyčios ir pagal amžių tesesi .

Anonimas

Anonimas portretas
Kam išvis reikalingas tas baletas šiuolaikiniams vištgaidžiams ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių