Švedijoje sulaikytas policininko nužudymu įtariamas paauglys

Švedijos prokurorai penktadienį pranešė, kad vienas 17-metis buvo sulaikytas įtariant, kad jis nušovė policijos pareigūną.

Trečiadienį vakare Geteborgo mieste įvykęs incidentas, kai buvo nušautas patruliavęs policininkas, buvo pirmas toks atvejis šalyje per pastaruosius 14 metų.

Šis nusikaltimas sulaukė atgarsio visoje šalyje. Premjeras Stefanas Lofvenas (Stefanas Liovenas) pareiškė, kad tai yra išpuolis „prieš visą mūsų atvirą, demokratinę visuomenę“.

„Tai jaunas asmuo, 17-metis', – per spaudos konferenciją apie sulaikytąjį sakė prokurorė Ulrika Aberg (Ulrika Oberg). Pasak jos, berniukas įtariamas nužudymu ir pasikėsinimu nužudyti.

Pirminiuose pranešimuose buvo nurodyta, kad į policininką buvo šauta, kai jis kalbėjosi su vietos gyventojais Biskopsgordeno rajone.

U. Aberg patvirtino, kad įtariamasis yra to rajono gyventojas.

Geteborgo policijos atstovas Christeris Fuxborgas (Kristeris Fuksborgas) anksčiau sakė naujienų agentūrai AFP, kad užpuolimo motyvas vis dar neaišku, taip pat nežinoma, ar pareigūnas buvo konkretus užpuoliko taikinys. Atstovas pridūrė, kad „užpuolikas galbūt nesuprato arba nesuvokė, kad tai policijos pareigūnas“.

Pasak Ch. Fuxborgo, nužudytas policininkas buvo atsakingas už darbą su bendruomene. Tokie pareigūnai nešioja policijos atpažinimo ženklus, bet ne visuomet dėvi tradicinę uniformą.

Kaip pranešė dienraštis GT, įtariamasis anksčiau buvo apkaltintas pasikėsinimu nužudyti kitą žmogų, kuris, kaip nurodoma, atakos metu buvo toje vietoje.

Atvejai, kai policininkai žūva per ginkluotus incidentus, Švedijoje yra reti.

Ankstesnis toks įvykis buvo prieš 14 metų, tačiau šaliai sunkiai sekėsi suvaldyti intensyvėjantį su gaujomis susijusį smurtą.

Gegužę paskelbtoje Švedijos valstybinės nusikaltimų prevencijos tarybos ataskaitoje nurodoma, kad Švedija pagal mirtinų šaudymo incidentų skaičių per capita pirmauja Europoje.

2020 metais Švedijoje užregistruota daugiau kaip 360 su šaunamaisiais ginklais susijusių incidentų, per kuriuos 47 žmonės žuvo ir dar 117 buvo sužeista. Pasak policijos, toks ginkluoto smurto lygis yra rekordinis šalyje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alfa

Alfa portretas
Refugees welcome
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių