Per mirtininko išpuolį Sirijoje žuvo mažiausiai 60 žmonių

  • Teksto dydis:

Turkijos valstybinė Anatolijos naujienų agentūra paskelbė, kad žmonių, žuvusių mirtininkui penktadienį detonavus sprogmenų prikrautą automobilį viename kaime netoli Sirijos miesto al Babo, skaičius padidėjo iki 60 ir kad aukos daugiausia yra civiliai.

Tuo tarpu Turkijos premjeras Binali Yildirimas (Binalis Jildirimas) sakė, kad per atskirą išpuolį į pietus nuo al Babo žuvo du turkų kariai.

Sirijos šiaurėje esantį al Babą ketvirtadienį turkų pajėgos ir Sirijos opozicijos kovotojai išvadavo nuo džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojų. Nors IS džihadistai ketvirtadienį atsitraukė iš al Babo, jie tebekontroliuoja kai kurias šio miesto apylinkes.

Per pirmą penktadienio ataką mirtininkas užminuotą automobilį susprogdino prie saugumo biuro Susiano kaime į šiaurės rytus nuo strategiškai svarbaus al Babo. Per sprogimą žuvo civiliai, laukę eilėje leidimų grįžti namo. B.Yildrimas sakė, kad taip pat žuvo mažiausiai šeši Turkijos remiamų sukilėlių kovotojai.

Antras išpuolis buvo įvykdytas netoli Tedefo miestelio, kurį vis dar kontroliuoja IS. Turkų kariškiai sakė, kad kariai žuvo sprogus savadarbiam sprogstamajam užtaisui, bet B.Yildrimas tai pavadino mirtininko ataka, įvykdyta kariams patruliuojant kelyje. Dar trys turkų kariai buvo sužeisti.

Šiaurės Sirijoje nuo rugpjūčio žuvusių turkų karių skaičius po šio išpuolio padidėjo iki 70.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kiek jau tokių mirtininkų į Lietuvą atkelta?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių