Širdį jaudinanti vienybės galia: suaukota JAV pašautos lietuvės gydymui reikalinga suma

  • Teksto dydis:

Žmonės neliko abejingi JAV atsitiktinai pašautos jaunos lietuvės Viltės G. nelaimei. Per neįtikėtinai trumpą laiką buvo suaukota gydymui ir reabilitacijai reikalinga suma.

Antradienį merginos tėtis socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo žinia apie atidarytus du paramos fondus. O jau trečiadienį platformoje aukok.lt suaukotų lėšų suma viršijo 100 tūkst. eurų.

Kaip delfi.lt teigė Viltės močiutė, anūkė atsigauna – lėtai, bet kasdien. Įvykus nelaimei ir pasklidus žiniai apie ją, į pagalbą susitelkė ne tik lietuvės darbdavys, nors incidentas, įvyko laisvadienį, bet ir JAV, kur įvyko susišaudymas, bendruomenė bei draugai ir visi geros valios žmonės.

„Esame dėkingi už neįtikėtiną tokios daugybės žmonių gerumą! Kartu mes galime viską. Ačiū visiems“, – dėkojo artimieji.

Atsitiktinė auka

Platformoje aukok.lt teigiama, kad jauna lietuvė į JAV išvyko per vasarą padirbėti pagal „Work and travel“ programą. Tačiau liepos 9-osios vakarą pagrindinėje Wilwood miesto gatvėje įvykus šaudynėms, Viltė tapo atsitiktinė šaulio auka.

„Kulka pataikė merginai į galvą ir pažeidė kairįjį smegenų pusrutulį. Dėl to Viltė prarado gebėjimą kalbėti, ištiko dešinės rankos ir kojos paralyžius. Šiuo metu Viltė yra gydoma „Atlanticare medical center“ intensyvios terapijos skyriuje, jai taikoma kalbos ir fizinė terapija“, – pasakojama aukok.lt platformoje.

Reabilitacijos nekompensuoja

Čia taip pat užsimenama – lietuvei reikės intensyvios reabilitacijos, kad būtų atstatytos pažeistos funkcijos, bei dar vienos neurochirurginės kaukolės operacijos.

„Turimas draudimas nedengia reabilitacijos išlaidų. Viltei dar liko ilgas sveikimo kelias, kuriam reikės ne tik dvasinės stiprybės, bet ir materialinės paramos. Prašome visus galinčius aukoti gydymo išlaidoms padengti JAV ir grįžimui į tėvynę, kai būklė stabilizuosis“, – akcentuojama platformoje.

City of Wildwood Police Department feisbuko nuotr.

Užsienio žiniasklaidoje skelbiama, kad pareigūnams pavyko sulaikyti įtariamąjį. Jis – juodaodis 40-metis Williamas C. Hoyle. Vyras kaltinamas pasikėsinimu nužudyti, užpuolimu sunkinančiomis aplinkybėmis ir kitomis nusikalstamomis veikomis.

Per kratą jo bute buvo rasti šaudynių metu dėvėti rūbai bei 9 mm kalibro ginklas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
abejoju kad ta juocki nuteis, nes dabar visa pasauli baigia uzvaldyti juockiai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių