Šimtai migrantų šturmavo JAV ir Meksikos sieną

Pasklidus gandams, kad migrantams bus leista kirsti šiaurinę Meksikos sieną su JAV, sekmadienį čia susibūrė šimtai žmonių.

Apie vidurdienį prie įvažiavimo į tiltą, jungiantį Meksikos Siudad Chuareso miestą su El Pasu, esančiu JAV Teksaso valstijoje, pradėjo rinktis gausi minia, kurioje daugiausia buvo venesueliečiai.

Nusivylę dėl vėluojančių atsakymų bei sunkumų, patiriamų prašant prieglobsčio Jungtinėse Valstijose, ir ilgų kelionių, pareikalavusių įveikti tūkstančius kilometrų per Centrinę Ameriką ir Meksiką, išvarginti žmonės naujienų agentūrai AFP sakė, kad manė, jog į šalį jiems bus leista patekti dėl menamos migrantų dienos šventės.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizduose matyti, kaip grupė, kurioje buvo daug moterų ir vaikų, bėga pasienio link šaukdami „į JAV“.

Tačiau kelią jiems greitai pastojo spygliuota viela, oranžinės spalvos barikados ir skydus laikančios policijos pajėgos.

JAV sienos apsaugos pareigūnai nusprendė uždaryti tiltą, sakė Enrique Valenzuela (Enrikė Valensuela), pilietinės visuomenės darbuotojas, padedantis migrantams Siudad Chuarese.

23-ejų venesuelietis Jacksonas Solisas (Džeksonas Solisas) buvo vienas iš tų, kurie sekmadienį atėjo prie tilto įsitikinti, ar paskleistas gandas yra tiesa.

„Visi bėgome, o jie mus aptvėrė spygliuota tvora. Jie į mus purškė ašarines dujas“, – sakė jis.

Vaikinas AFP pasakojo, kad šešis mėnesius laukė, kol galės susitarti dėl susitikimo ir paprašyti prieglobsčio Jungtinėse Valstijose, kur nori dirbti.

Dabar susitikimai turi būti užsakomi naudojantis šiais metais pristatyta Muitinės ir sienos apsaugos tarnybos mobiliąja programėle, prieglobsčio prašytojų prašant kreiptis iš anksto, o ne atvykus.

JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracija tikisi pažaboti rekordinį migrantų ir prieglobsčio prašytojų srautą. Šie, norėdami patekti į Jungtines Valstijas, leidžiasi į dažnai pavojingas neteisėtai žmones gabenančių asmenų organizuojamas keliones.

Sausį Baltieji rūmai pasiūlė išplėsti prieštaringai vertinamą taisyklę, pagal kurią sienos apsaugos pareigūnams būtų leista apgręžti sausuma atvykstančius migrantus.

„Negalima tiesiog pasirodyti pasienyje“, – tuometinėje kalboje sakė J. Bidenas.

Pradėjęs eiti pareigas jis žadėjo patenkinti prieglobsčio prašytojų užklausas ir nutraukti griežtą neteisėtai sieną kirtusių asmenų sulaikymo politiką.

Kiekvieną mėnesį sieną iš Meksikos į Jungtines Valstijas bando kirsti apie 200 000 žmonių.

Dauguma jų yra iš Centrinės ir Pietų Amerikos ir, prašydami prieglobsčio, jie mini gimtinėje patiriamą skurdą bei smurtą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juodasis amaras,visa pasauli pavers siukslynu

Juodasis amaras,visa pasauli pavers siukslynu portretas
Tie parazitai baisesni uz skerius...

pamastymui

pamastymui portretas
Meksikonai negali savo valstybeje susikurti normalaus gyvenimo? Geriausia svetimiems ant sprando ir dar pareikalauti ismoku. Tas pats ir dabartineje Lietuvoje. Valdzioje sedi prie biudzeto pinigu prisisiurbe kenkejai kuriems lietuviu tauta ir gerove paskutineje vietoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių