Šimtai didelio mėsos kombinato Vokietijoje darbuotojų užsikrėtė koronavirusu

Daugiau kaip 650 didelio mėsos kombinato Vakarų Vokietijoje darbuotojų nustatytas koronavirusas SARS-CoV-2. Vietos valdžios institucijos baiminasi tolesnio užsikrėtusiųjų skaičiaus augimo, skelbia visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“.

Naujas didelis ir sparčiai besiplečiantis COVID-19 židinys Vokietijoje susiformavo Šiaurės Reino-Vestfalijos federalinės žemės Reda-Videnbriuko mieste veikiančios „Tonnies“ skerdykloje, kuri yra viena didžiausių Europoje.

Trečiadienį iki vidurdienio teigiamų atsakymų sulaukė 395 iš 590 dėl COVID-19 testuotų šios įmonės darbuotojų, o iki vakaro patvirtintų užsikrėtimų skaičius išaugo iki 657 iš daugiau nei tūkstančio ištirtų. Naujų turimų duomenys bus skelbiami ketvirtadienį ir penktadienį, tačiau vienos valdžia prognozuoja, jog teigiamų testų atsakymų dalis bus panaši, ir sergančiųjų skaičius šoktels.

Visi užkrėsti „Tonnies“ darbuotojai karantinuoti dviem savaitėms, daugumai jų ligos simptomai nepasireiškia.

Iš viso 6,4 tūkst. darbuotojų turinti „Tonnies“ šio mėsos kombinato veiklą sustabdė mažiausiai dviem savaitėms, o Gutersloho apygardos valdžia nusprendė iki birželio 26-osios vėl uždaryti visas mokyklas bei vaikų darželius, kurie duris atvėrė vos prieš kelias dienas.

„Tonnies“ vadovybė mano, kad infekciją galėjo atnešti įmonės darbuotojai, kurie, sušvelnėjus karantino sąlygomis, buvo išvykę aplankyti savo šeimų ar artimųjų. Nemažai jų yra kilę iš Rytų Europos. Bendrovės vadovybės pažymi, jog per gegužės 10-18 dienomis atliktus tyrimus COVID-19 nebuvo patvirtintas nė vienam darbuotojui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>0

>0 portretas
Mėsa iš visos europos įskaitant ir Lietuva..

o

o portretas
iskur mesa? gal is pekino jei ne uhanio? tuomet viskas aisku euroavinai bus isnuodyti dar laukia g5 jei ne 6 pauksciai jau krenta o merkel turbut hitlerio klone ir putino kolege stasy /firmoje/ bet doiciai stypriai miega ir sapnuoja karbonadus su vyrusiniu padazu SKANAUS AA ...

Anonimas

Anonimas portretas
Kremlius dirba visais frontais.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių