Šiaurės Japonijoje, užklupus rekordinėms liūtims, evakuoti tūkstančiai žmonių

  • Teksto dydis:

Dėl rekordiškai smarkaus lietaus kai kuriose šiaurinės Japonijos dalyse teko evakuoti tūkstančius žmonių, upėms išsiveržus iš krantų ir nuplovus tiltus bei automobilius, penktadienį pranešė pareigūnai ir žiniasklaida.

Po liūčių pagrindinėje Honšiū saloje esančiose Jamagatos ir Akitos prefektūrose žuvo mažiausiai vienas žmogus, o keturi dingo be žinios.

Po nuošliaužos kelių tiesimo darbų metu Judzavoje dingo 60-metis vyriškis, o 86-erių vyras, paskutinį kartą matytas ant upės kranto Akitoje, buvo dingęs be žinios, naujienų agentūrai AFP pranešė policija.

Žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad vienas kūnas buvo rastas Akitoje.

Vietos pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad Jamagatoje, kur patvino dvi upės, „trys žmonės, įskaitant du policijos pareigūnus, kurie vykdė dingusio žmogaus paieškos misiją, yra dingę be žinios“.

Penktadienį Japonijos meteorologijos agentūra (JMA) pranešė, kad dviejose Jamagatos prefektūros dalyse pastarąją parą iškrito daugiausiai lietaus nuo 1976 metų.

Šindžias užfiksavo 389 milimetrų, o Sakata – 289 milimetrus lietaus.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip rudas potvynio vanduo nunešė kelias transporto priemones, įskaitant policijos automobilį.

Priešgaisrinės apsaugos ir nelaimių valdymo agentūra pranešė, kad pareigūnai išleido rekomendacijas evakuoti daugiau kaip 200 tūkst. žmonių.

Visuomeninis transliuotojas NHK pranešė, kad į prieglaudas evakuota mažiausiai 4 tūkst. žmonių.

Apie 3 060 namų ūkių liko be elektros, 1 100 – vandentiekio.

Šioje teritorijoje buvo uždaryti kai kurie greitkeliai, o greitieji „Shinkansen“ traukiniai sustabdė eismą, žurnalistams sakė vyriausiasis vyriausybės atstovas Yoshimasa Hayashi.

Pasak jo, į Jamagatą buvo nusiųsti kariai padėti policijos ir priešgaisrinės tarnybos pareigūnams vykdyti gelbėjimo darbus.

Šią savaitę Japonijos meteorologijos agentūra paskelbė aukščiausią pavojaus lygį dėl smarkių liūčių Sakatoje ir Judzoje, esančiose Jamagatos prefektūroje.

Vėliau šalies pavojaus lygis buvo kiek sumažintas, tačiau visuomenė ir toliau raginama išlikti budri dėl galimų nuošliaužų ir potvynių.

JMA prognozuoja, kad ateinančias tris dienas išris 100–200 milimetrų lietaus per dieną.


Šiame straipsnyje: Japonijaliūtyspotvynis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių