Šiaurės Italijoje susidūrus dviem traukiniams sužeista mažiausiai septyniolika žmonių

  • Teksto dydis:

Šiaurės Italijoje vėlų sekmadienio vakarą susidūrus dviem traukiniams buvo sužeista mažiausiai septyniolika žmonių, bet nė vienas iš jų – sunkiai, pranešė ugniagesiai ir traukinio operatorius.

Traukiniai susidūrė važiuodami nedideliu greičiu.

Greitojo traukinio ir regioninio traukinio avarija įvyko linijoje tarp Bolonijos ir Riminio, tiksliau pasakius, tarp Faencos ir Forli provincijos, socialinėje žiniasklaidoje paskelbė priešgaisrinė tarnyba, nurodžiusi, kad buvo sužeista mažiausiai septyniolika žmonių.

Italijos geležinkelių bendrovės „Trenitalia“ atstovas spaudai naujienų agentūrai AFP teigė, kad dauguma žmonių patyrė tik nedidelius sužalojimus, tokius kaip nubrozdinimai.

„Tai buvo susidūrimas važiuojant labai mažu greičiu“, – sakė jis ir pridūrė, kad vyksta įvykio tyrimas.

Ugniagesių paskelbtose nuotraukose matyti, kad abu traukiniai susidūrė priekinėmis dalimis, tačiau regioninio traukinio priekis liko sveikas.

Transporto ministras Matteo Salvini (Matėjas Salvinis), kuris taip pat eina vicepirmininko pareigas, sakė, kad stebi situaciją, ir taip pat patvirtino, kad sužeidimai buvo nesunkūs.

Jis sakė, kad aiškinasi, kas nutiko ir kas už tai galėjo būti atsakingas.

Ši avarija įvyko praėjus trims mėnesiams po to, kai rugpjūčio 31 dieną pagrindine linija tarp Milano ir Turino dideliu greičiu važiavęs traukinys partrenkė penkis žmones. Žuvo penki techninės priežiūros komandos nariai, dirbę ant bėgių.

Ankstesnė mirtina avarija Italijos geležinkeliuose įvyko 2020 metais, kai ankstų rytą netoli Lodžio, į pietus nuo Milano, traukiniui nuvažiavus nuo bėgių žuvo du geležinkelininkai ir buvo sužeistas 31 keleivis.

2018 metų sausį trys moterys žuvo, o apie 100 žmonių buvo sužeisti, kai netoli Milano nuvažiavo nuo bėgių traukinys, dėl kurio avarijos kalta prasta bėgių priežiūra. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių