Sakartvele dėl koronaviruso plitimo stabdomas visuomeninis transportas

Sakartvele nuo šeštadienio iki rugsėjo 4 d. nutraukia darbą visuomeninis transportas.

Atitinkamą sprendimą priėmė tarpžinybinė koordinacinė kovos su koronavirusu taryba prie šalies ministro pirmininko.

Vyriausybės atstovai pažymėjo, jog teko įvesti apribojimus, kad būtų galima efektyviau kovoti su infekcijos plitimu. Draudimas nebus taikomas taksi ir tarpmiestiniams pervežimams.

Be to, valdžios sprendimu, visą šį laikotarpį šalyje nevyks festivaliai, masiniai renginiai, koncertai, sporto varžybos, išskyrus tarptautines. Nedirbs ir vaikų pramogų centrai. Privačių įmonių ir valstybinių įstaigų darbuotojams rekomenduojama dirbti nuotoliniu būdu.

Sakartvele visuomeninis transportas dėl koronaviruso stabdomas jau ketvirtą kartą.

Pirmasis užsikrėtimo Covid-19 atvejis Sakartvele buvo nustatytas praėjusių metų vasario 26 d. Nuo šių metų liepos sergamumas šalyje didėja. Antradienį buvo užfiksuotas naujų atvejų skaičiaus paros prieaugio antirekordas – 5 697, maksimalus tą dieną buvo ir mirčių skaičius – 54.

Pastarąją parą Sakartvele Covid-19 diagnozuotas 5 359 žmonėms, mirė 42 infekuotieji.

Iš viso nuo pandemijos pradžios daugiau kaip 3,7 mln. gyventojų turinčioje šalyje nustatyti 471 685 koronaviruso atvejai, mirė 6 321 pacientas.

Sakartvele nuo kovo 15 d. vyksta vakcinacijos kampanija. Naudojamos „AstraZeneca“, „Pfizer“, „Sinopharm“ ir „Sinovac Biotech“ vakcinos. Naujausiais duomenimis, iki šiol abi preparato dozes gavo 225 053 žmonės, arba 6,04 proc. šalies gyventojų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liausius

Liausius portretas
Net patys gruzinai.olimpiadoje atstovauja Gruzija.o mums dundukams.persama neegzistuojanti valstybe...

...

... portretas
o kodel mums rasot?

ogi

ogi portretas
reikia siust Pinskuviene ji suskaicius ar tai tiesa juk kalba ne apie gruzija o kazkokia mistyne sali tai gal ir mes pasivadinkim kokiais lupenais labai tiks siulaikiniam /elitui/ lupanti 9 /kailius/ o 10 dar apmokestyna valioooo,,, labai tinka /runkeliai/ ir lupenai juos lupantys=============================
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių