S. Cichanouskaja: A. Lukašenka dalimis parduos Baltarusiją Kremliui

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja paragino Didžiojo septyneto (G7) šalis paremti Baltarusijos nepriklausomybę nuo Rusijos. „Jos neturėtų užmerkti akių prieš padėtį Baltarusijoje ir turėtų pasiųsti aiškią žinią“, - sakė S. Cichanouskaja Vokietijos laikraščiui „Süddeutsche Zeitung“. Esą kyla pavojus, kad Aliaksandras Lukašenka „dalimis parduos Baltarusiją Kremliui“.

Opozicionierė taip pat reikalavo išplėsti sankcijas. Veiksmingiausios, anot jos, ekonominės sankcijos prieš tuos sektorius, kurie glaudžiai susiję su vadovybe Minske. „Režimas turi visišką plieno, medienos ir naftos chemijos produktų monopolį“, - sakė S. Cichanouskaja.

Be to, į ES sankcijų sąrašą turi būti įtraukta daugiau žmonių, laikraščiui kalbėjo politikė. Kelionių draudimas esą turėtų būti taikomas teisėjams, prokurorams, policininkams, verslininkams, taip pat valstybinės televizijos darbuotojams. Vyriausybei lojali žiniasklaida neseniai parodė interviu su kalinamu tinklaraštininku Romanu Protasevičiumi, kuriame jis pats save kaltina. Jo šeima mano, kad jaunas vyras prieš tai buvo kankinamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kiau kiau kiau kiau, duokit ėsti, kiau kiau kiau...

kauniete

kauniete portretas
ЭЖАИ ДУРА ДАМОИ РАНШЕ СЯДЕШ РАНШЕ ВЫДЕШ ПРОВОКАТОРШФА

JONAS

JONAS portretas
TIESIOG JUOKAS IMA KAIP TA BANDITĖLIO BOBA ISIJAUTĖ I PASAULIO LIDERĖS ROLIA AIŠKINA KA TURI ŠALYS DARYTI PASIGYDIK ŠLIUMPARKA IR KOKIOS JIN OPOZICIJOS LYDERĖ NEJUOKINKIT JOKIAI OPOZICIJAI JIN NEPRIKLAUSO ATVARĖ BOBELĖ PAS LANSBERGIUKA SUSIKOPERAVO IR DIRBA ABU STOROŠUI
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių