Per Rusijos smūgius Chersone žuvo mažiausiai penki asmenys, šešiolika žmonių sužeisti

Per Rusijos antradienį surengtus smūgius pietiniame Ukrainos Chersono mieste žuvo mažiausiai penki žmonės, o dar šešiolika buvo sužeisti, pranešė ukrainiečių pareigūnai.

Chersonas vis dar yra Maskvos taikinys, nepaisant to, kad lapkritį Rusija iš jo pasitraukė.

„Per kruvinojo diktatoriaus V. Putino kalbą taikūs Chersono gyventojai buvo sužeisti ir nužudyti viduryje gatvės, savo namuose ir darbo vietoje“, – sakė Ukrainos kariuomenės pietinės vadovybės atstovas Vladyslavas Nazarovas

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo ruožtu sakė, kad „Rusijos kariuomenė intensyviai apšaudo Chersoną. Vėl negailestingai žudo civilius gyventojus“.

Pasak jo, buvo pataikyta į automobilių stovėjimo aikštelę, gyvenamuosius rajonus, daugiaaukštį pastatą ir viešojo transporto stotelę.

„Pasaulis neturi teisės nė minutei pamiršti, kad Rusijos žiaurumas ir agresija neturi ribų. Teroristinė valstybė atsakys už visus savo nežmoniškus nusikaltimus prieš mūsų žmones ir Ukrainą“, – platformoje „Telegram“ parašė jis.

Ukrainos kariuomenė iš pat pradžių nurodė, kad per išpuolį žuvo šeši asmenys.

Naujienų agentūros AFP reporteriai Chersono gatvėse netoli autobusų stotelės ir prekybos centro matė žuvusiųjų kūnus, uždengtus plastikiniais maišais ar folijos antklodėmis.

Rugsėjo mėnesį V. Putinas paskelbė, kad Rusija aneksuoja Ukrainos Donecko, Luhansko, Zaporižios ir Chersono regionus, po Maskvos statytinių ten surengtų pseudoreferendumų.

Tačiau Rusijos kariuomenė nė viename šių regionų, įskaitant nepripažintas prorusiškų separatistų liaudies respublikas, niekada nekontroliavo visos jų teritorijos, o lapkritį buvo išstumta iš pietinės Chersono srities sostinės.

Chersono regioninės karinės administracijos vadovas Oleksandras Prokudinas teigė, kad Maskvos kariai į miestą taikėsi „tikriausiai iš raketų ugnies sistemos „Grad“ įrenginiais“ ir kad girdėjosi 20 sprogimų.

Šie smūgiai buvo suduoti būtent tuo metu, kai Rusijos prezidentas V. Putinas Maskvoje skaitė metinį pranešimą, praėjus beveik metams po Kremliaus invazijos į Ukrainą. 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeChersonasžuvo žmonėsVladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių