Rusijos propaganda skelbia apie sprogimą Chersone: naujoji versija – juokinga ir neįtikinama

  • Teksto dydis:

Žurnalistas Denisas Kazanskis atkreipė dėmesį į Rusijos bejėgiškumą informaciniame kare po sprogimų Chersone, Nova Kachovkoje.

Rusijos propagandistai vėl pakeitė versiją apie šaudmenų sandėlio sprogimą Nova Kachovkoje, bandydami atsigauti po skaudaus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgio. Rusijos žiniasklaida skelbia, kad Nova Kachovkos gyventojai tariamai pradėjo išnešti nesprogusius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sviedinius.

Tačiau naujoji Rusijos propagandos versija tapo tokia juokinga ir neįtikinama, kad žurnalistas D. Kazanskis savo „Telegram“ kanale privalėjo sukritikuoti Rusijos Federacijos veiksmus, atkreipdamas dėmesį į Rusijos absurdiškumą ir bejėgiškumą informaciniame kare.

„Legenda vėl keičiasi. Dabar paaiškėja, kad Ukrainos kariuomenė bombardavo miestą sviediniais ir dėl ko sprogo salietros sandėlis. Tai nežmoniška jėga, draugai. Visi stebisi: kaip? Kaip jiems pavyksta būti tokiais kvailas?“ – retoriškai klausė D. Kazanskis.

Jam pritarė Rusijos ekspertas Anatolijus Nesmianas, kuris savo „Telegram“ kanale atkreipia dėmesį į painias Rusijos žiniasklaidos versijas, kurios per pastarąsias kelias dienas pakeitė kelias sprogimo priežasčių versijas.

Tuo pat metu Rusijos propagandistai net nebando aiškinti, kaip nesprogę sviediniai pateko į vietos gyventojų namus, jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos atakavo raketomis.

„Keista istorija: pranešama apie šešių raketų salvę, iš kurios tris raketas numušė oro gynybos sistema. Susprogdinta salietros saugykla, bet pusę paros žmonės neša nesprogusius sviedinius... Atrodo, propaganda nespėjo susieti to, kas atsitiko, į kažkokią loginę grandinę, todėl žinutės tiesiogiai viena kitai prieštarauja“, – pažymėjo A. Nesmianas.


Šiame straipsnyje: ChersonasNova KachovkasprogimaipropagandaRusijos propagandakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių