Rusijos pajėgos artėja prie dviejų Ukrainos Zaporižios regiono miestų

Maskvos pajėgos veržiasi į du miestus Ukrainos Zaporižios regione, kur po kelis mėnesius trukusios fronto stagnacijos šią savaitę suintensyvėjo kovos, sekmadienį pranešė Rusijos valstybinė žiniasklaida.

Rusijos paskirtas pareigūnas regione Vladimiras Rogovas sakė, kad puolimo veiksmai buvo sutelkti aplink du miestus: Orichivą, esantį maždaug už 50 kilometrų į pietus nuo Ukrainos kontroliuojamos regiono sostinės Zaporižios, ir toliau į rytus esančią Huliajpolę.

„Frontas yra judrus, ypač dviem kryptimis: Orichivo ir Huliajpolės“, –  V. Rogovą citavo „Ria Novosti“.

Agentūros duomenimis, jis teigė, kad tose vietovėse vyksta aktyvios kovos.

„Iniciatyva yra mūsų rankose“, – sakė pareigūnas.

Sekmadienį savo kasdienėje ataskaitoje Ukrainos kariuomenė nurodė, kad „nuo artilerijos ugnies nukentėjo daugiau kaip 15 gyvenviečių“ Zaporižios srityje.

Anksčiau šią savaitę V. Rogovas paskelbė apie „vietos puolimą“ Orichivo apylinkėse ir sakė, kad Rusijos kariuomenė perėmė Lobkovės kaimo, esančio netoli Dniepro upės, kontrolę.

Šią savaitę jis taip pat pareiškė, kad pietiniame regione kovos „smarkiai suintensyvėjo“.

Šeštadienį Rusijos kariuomenė pranešė, kad jos kariai Zaporižios regione surengė „puolamuosius veiksmus“, ir teigė, kad „užėmė palankesnes linijas ir pozicijas“.

Pastaruoju metu frontas pietų Ukrainoje buvo gerokai ramesnis nei rytuose. Lapkritį Maskva pasitraukė iš pagrindinio Chersono miesto.

Rusija teigia aneksavusi Zaporižios regioną kartu su trimis kitomis Ukrainos sritimis, tačiau nekontroliuoja jo viso.

Nors Maskva kontroliuoja dideles pietinės regiono dalies teritorijas, pagrindinis Zaporižios miestas ir šiaurinė dalis nepateko į rusų rankas.

Rusija pažadėjo iš jų išstumti Ukrainos pajėgas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojekarasZaporižia

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių