Rusijoje studentas nušovė mokslo draugą, tris sužeidė

Rusijos Tolimuosiuose rytuose vienas studentas ketvirtadienį nušovė vieną mokslo draugą ir dar tris sužeidė per incidentą Amūro statybos ir komunalinio ūkio kolegijoje, o galiausiai nukreipė ginklą į save, pranešė pareigūnai.

Policija pranešė, kad 19-metis studentas praėjo šaudyti Blagoveščensko mieste veikiančios kolegijos auditorijoje.

„Įvykio vietoje rasti dviejų jaunuolių, įskaitant surengusio šaudynes, kūnai; per šį incidentą, preliminariais duomenimis, nukentėjo dar trys asmenys. Pagal pirminius duomenis, užpuolikas nusižudė“, – sakoma Vidaus reikalų ministerijos regioninio padalinio pranešime.

Rusijos tyrimų komiteto Amūro padalinys pranešė, kad užpuolikas naudojosi jo vardu registruotu medžiokliniu šautuvu.

Policijai „mėginant jį sulaikyti jaunuolis nusišovė“, pridūrė tyrėjai.

Pasak pareigūnų, buvo nušautas 19-metis, o kiti trys 17, 19 ir 20 metų jaunuoliai buvo sužeisti. Medikai nurodė, kad vieno iš jų būklė sunki, antrojo – vidutinė, o trečias nukentėjo lengvai. Du sunkiau sužeisti paaugliai buvo operuoti.

Išpuolio motyvai kol kas nežinomi.

Kaip rašo vietos naujienų portalas „Amur.Info“, užpuolikas veikiausiai pradėjo šaudyti vykstant paskaitai, kurioje dalyvavo apie 20 žmonių.

„Šiuo metu studentus apklausia policija ir tyrėjai. Paskaitos sustabdytos; nežinoma, ar jos rytoj bus atnaujintos. Taip pat noriu pažymėti, kad su studentais dirba psichologai“, – sakė Amūro srities gubernatoriaus atstovė Elvira Overčionok.

Vėlesniame srities administracijos pranešime sakoma, kad paskaitos kolegijoje penktadienį bus atnaujintos.

Rusijos švietimo įstaigose šaudynės yra retas dalykas dėl paprastai griežtų apsaugos priemonių ir menkų galimybių teisėtai įsigyti šaunamųjų ginklų. Vis dėlto medžioklinių ginklų įsigijimo ir registravimo tvarka yra liberalesnė.

Pernai spalį Maskvos aneksuotame Kryme vienas paauglys savo kolegijoje nušovė 20 žmonių ir dar per 40 sužeidė. Pasak tyrėjų, jis tikriausiai buvo įkvėptas 1999 metais Jungtinėse Valstijose įvykusių šaudynių Kolumbaino vidurinėje mokykloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dvi

dvi portretas
imperijos ir 1 kitai nenusileidzia visais kriterijais juk ima pavizdi is kauboju plus narkotikai rezultato ilgai nereikia laukt......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių