Rusija teigia atrėmusi ukrainiečių dronų ir raketų atakas, nukreiptas į okupuotą Krymą

  • Teksto dydis:

Rusijos oro gynybos sistemos trečiadienį atrėmė Ukrainos dronų ir raketų atakas, nukreiptas į aneksuotą Krymą, pranešė regionui Maskvos primestas pareigūnas.

Krymas, įskaitant didžiausią pusiasalio miestą ir svarbų karinį uostą Sevastopolį, yra nuolatinis išpuolių taikinys nuo praėjusių metų vasario, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, bet pastaruoju metu atakų padaugėjo.

„Mūsų oro gynyba atrėmė raketų ataką prieš Sevastopolį“, – teigė Maskvos paskirtas Sevastopolio gubernatorius Michailas Razvožajevas.

Jis pridūrė, kad institucijos aiškinasi, kokia buvo padaryta žala ir ar yra nukentėjusiųjų. M. Razvožajevas pažymėjo, kad padėtis mieste šiuo metu yra rami.

Kiek anksčiau jis nurodė, kad oro gynybos sistemos numušė kelis dronus ir kad jų nuolaužos nukrito ant Verchnosadovės ir Kačos miestų Sevastopolio apylinkėse. Aukų pavyko išvengti.

Kyjivas ne kartą yra sakęs, kad planuoja Krymą susigrąžinti.

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas trečiadienį per valstybinę televiziją pareiškė, kad gynybos ir saugumo pajėgų suplanuotas darbas sėkmingai tęsiamas ir aneksuotame Kryme.

Praėjusią savaitę Kyjivas nurodė, kad per raketų ataką prieš laivų statyklą Sevastopolyje apgadino du taisomus Rusijos karinius laivus.

Ukrainai minint Nepriklausomybės dieną, Kyjivo žvalgybos padaliniai, vykdydami specialią operaciją, išsilaipino Rusijos okupuotame Kryme ir iškėlė savo vėliavą.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojedronų atakaraketosKrymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių