Rusija skelbia iš pasienio zonos Kursko srityje evakavusi daugiau nei 76 tūkst. žmonių

  • Teksto dydis:

Nuo antradienio, kai Ukraina surengė staigų įsiveržimą per sieną, Rusija iš pasienio teritorijų vakarinėje Kursko srityje evakavo daugiau kaip 76 tūkst. žmonių, pranešė Rusijos žiniasklaida.

„Daugiau kaip 76 tūkst. žmonių buvo laikinai perkelti į saugias vietas“, – per spaudos konferenciją šeštadienį pareiškė regioninės nepaprastųjų situacijų ministerijos pareigūnas, kurį cituoja valstybinė naujienų agentūra TASS.

Rusijos kariuomenė anksčiau šeštadienį patvirtino, kad vis dar kovoja su Ukrainos kariais vakarinėje Kursko srityje.

„Ginkluotosios pajėgos toliau atremia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų bandymą įsiveržti per sieną“, – pareiškė Rusijos gynybos ministerija, nurodžiusi, kad aviacijos ir artilerijos ugnimi smogė Ukrainos kariams ir karinei technikai Rusijos teritorijoje.

O penktadienį Maskva pranešė pradėjusi „antiteroristines operacijas“ trijuose su Ukraina besiribojančiuose pasienio regionuose.

Pasak nepriklausomų analitikų, antradienio rytą per sieną į Kursko sritį įsiveržę ukrainiečių daliniai pasistūmėjo kelis kilometrus į priekį.

Rusija dislokavo papildomų karių ir įrangos, įskaitant tankus, raketų paleidimo įrenginius ir aviacijos dalinius, kad sustabdytų besiveržiančius karius.

Rusijos nacionalinis kovos su terorizmu komitetas vėlai penktadienį pranešė, kad pradeda „antiteroristines operacijas Belgorodo, Briansko ir Kursko srityse [...] siekiant užtikrinti piliečių saugumą ir nuslopinti priešo diversinių grupių vykdomų teroro aktų grėsmę“.

Pagal Rusijos įstatymus saugumo pajėgoms ir kariuomenei suteikiamos plačios galios vykdant kovos su terorizmu operacijas.

Rusijos kovos su terorizmu komitetas pareiškė, kad Ukraina surengė „precedento neturintį bandymą destabilizuoti padėtį keliuose mūsų šalies regionuose“.

Jis pavadino ukrainiečių įsiveržimą teroristiniu išpuoliu ir teigė, kad Kyjivo kariai sužeidė civilius gyventojus ir sugriovė gyvenamuosius pastatus.

Ukrainos vadovybė šio puolimo nekomentuoja, o Jungtinės Valstijos, artimiausia Kyjivo sąjungininkė, teigė, kad nebuvo iš anksto informuotos apie planus.

Tačiau prezidentas Volodymyras Zelenskis, panašu, pasidžiaugė savo karių ankstyva sėkme, anksčiau šią savaitę pareiškęs, kad Rusija turi pajusti 2022-ųjų vasarį pradėtos invazijos į Ukrainą pasekmes.


Šiame straipsnyje: Kursko sritisRusijažmonių evakuacijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių