Rusija puola Sjeverodonecko chemijos gamyklą, kurioje glaudžiasi žmonės

Keturi žmonės žuvo per „Azoto“ chemijos gamyklos apšaudymą Sjeverodonecke, per „Telegram“ pranešė Luhansko gubernatorius Serhijus Haidajus.

Ukrainos šaltinių teigimu, šimtai civilių slepiasi gamykloje Rytų Ukrainoje, ji naudojama kaip priedanga nuo oro antskrydžių. Tačiau kol kas Rusijos kariuomenė nėra jos apsupusi, kaip buvo Mariupolyje, kur gyventojai ieškojo priedangos „Azovstal“ plieno gamykloje.

Maskva ir prorusiški separatistai nuolat kaltina Kyjivą, kad šis įviliojo civilius į „Azoto“ gamyklos rūsį prieš tai užminavus teritoriją, nors tokius teiginius patvirtinančių įrodymų nėra. Rusija jau užėmė daugiau nei 90 proc. Luhansko srities – tai viena iš teritorijų, kurias Maskva siekia užimti per karą.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos analitikų teigimu, kol Sjeverodonecko rajone vyksta mūšiai, „panašu, kad per pastarąsias 48 valandas Rusijos Rytų pajėgų grupuotė (EGF) sustiprino pastangas veržtis į pietus nuo Iziumo“. „Rusijos pažanga Iziumo ašyje buvo sustojusi nuo balandžio mėnesio, kai Ukrainos pajėgos tinkamai išnaudojo reljefą ir sulėtino Rusijos veržimąsi“, – teigia analitikai.

Atrodo, kad Rusija mėgina atkurti EGF, kai ši grupuotė patyrė didelių nuostolių per nesėkmingą Kyjivo puolimą, tačiau jos padaliniai greičiausiai tebėra nusilpę, nurodė ministerija. Ministerijos vertinimu, Rusija greičiausiai siekia atgauti pagreitį šiame rajone, kad toliau didintų spaudimą Sjeverodoneckui ir galėtų veržtis gilyn į Donecko sritį.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeSjeverodonecko chemijos gamyklarusijos kariuomenėpuolimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių