Rusijos kariuomenė paneigė V. Putino žodžius: pripažino, kad kare Ukrainoje dalyvauja ir šauktiniai

Rusijos kariuomenė trečiadienį pirmą kartą pripažino, kad Ukrainoje sukeltame Maskvos kare dalyvauja šauktiniai, nors prezidentas Vladimiras Putinas pažadėjo, kad ten bus tik profesionalūs kariai.

Nuo vasario 24 dienos, kai Maskva įsiveržė į Ukrainą, pasipylė pranešimai apie provakarietiškoje šalyje kovojančius jaunus šauktinius rusus.

Šauktinių motinos socialiniuose tinkluose ieškojo savo sūnų, o teisių gynimo grupės teigė, kad jas užplūdo šauktinių šeimų skambučiai.

Pirmadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė nesiųsiantis šauktinių ir rezervistų kariauti į Ukrainą. Pasak jo, Ukrainoje yra tik Rusijos kariai profesionalai.

Tačiau trečiadienį Rusijos gynybos ministerijos atstovas spaudai Igoris Konašenkovas sakė, kad ukrainiečių pajėgos paėmė į nelaisvę keletą šauktinių.

„Deja, pasitvirtino keli atvejai, kai Rusijos ginkluotųjų pajėgų daliniuose, dalyvaujančiuose specialiojoje karinėje operacijoje Ukrainos teritorijoje, buvo šauktinių“, – teigė jis.

„Beveik visi tokie kariai jau išvesti į Rusijos teritoriją“, – pridūrė I. Konašenkovas, tačiau pripažino, kad kažkiek šauktinių tapo karo belaisviais.

Jis teigė, kad Maskva imsis „priemonių, kad šauktiniai nebūtų siunčiami į kovos vietas“.

Tuo metu V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas greitai pareiškė, kad prieš pradėdamas puolimą Ukrainoje V. Putinas liepė Rusijos kariuomenės vadams „kategoriškai pašalinti“ šauktinius iš konflikto ir pažadėjo „nubausti“ pareigūnus, kurie juos ten pasiuntė.

D. Peskovas sakė, kad karinių prokurorų buvo paprašyta „patikrinti ir teisiškai įvertinti veiksmus ir nubausti pareigūnus, atsakingus už šio įsakymo pažeidimą“.


Šiame straipsnyje: karas UkrainoješauktiniaiRusijos kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių