Rusai šovė į gyvenamąjį rajoną Kostiantynivkoje: žuvo trys žmonės

  • Teksto dydis:

Rusijos pajėgoms apšaudžius Kostiantynivkos miestą Ukrainos rytinėje dalyje, žuvo trys žmonės, o dar 14 buvo sužeisti, šeštadienį pranešė Donecko srities administracijos vadovas.

„Rusai šovė į gyvenamąjį rajoną, apgadino keturis daugiaaukščius pastatus, viešbutį, garažus ir civilių automobilius“, – socialiniuose tinkluose pranešė Pavlo Kyrylenka.

„Žuvo trys civiliai. Mažiausiai du buvo sužeisti“, – pridūrė jis.

Kiek vėliau šeštadienį jis patikslino šiuos duomenis ir nurodė, kad sužeistųjų yra 14-a.

Pasak P. Kyrylenkos, smūgių vietose dirba gelbėtojai ir policijos pareigūnai, „padedantys žmonėms ir kruopščiai dokumentuojantys dar vieną nusikaltimą, kurį rusų okupantai padarė mūsų žemėje“.

P. Kyrylenka savo paskyroje platformoje „Telegram“ paskelbė nuotraukų, kuriose matyti daugiabučiai su išdužusiais langais ir nuolaužos, pabirusios aplink sudegusį automobilį.

Rusai šovė į gyvenamąjį rajoną, apgadino keturis daugiaaukščius pastatus, viešbutį, garažus ir civilių automobilius.

Ukrainos gynybos ministerijos duomenimis, Rusijos pajėgos Kostiantynivką apšaudė iš daugkartinių raketų paleidimo sistemų.

Praėjus beveik metams nuo Kremliaus invazijos į Ukrainą pradžios, Rusija siekia perimti visos Donecko srities kontrolę, nors Maskva visą šią sritį jau yra pripažinusi Rusijos dalimi.

Ukraina šią savaitę pranešė, kad Rusijos pajėgos suintensyvino puolamuosius veiksmus šalies rytuose, o įnirtingiausios kovos vyksta dėl Vuhledaro ir Bachmuto miestų kontrolės.

Ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį pareiškė, kad padėtis fronte yra „itin aštri“, ypač Donecko srityje.

Rusija apkaltino Ukrainos pajėgas smogus ligoninei rytinėje Luhansko srityje

Rusijos gynybos ministerija šeštadienį apkaltino Ukrainos pajėgas smogus ligoninei rytinėje Luhansko srityje ir pranešė, kad žuvo 14 žmonių, o dar 24 buvo sužeisti.

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos“ šeštadienio ryte „sąmoningai atakavo rajoninės ligoninės pastatą“ Novoaidaro mieste HIMARS raketomis, rašoma ministerijos paskelbtame pranešime.

Pasak ministerijos, 14 žuvusiųjų ir 24 sužeistieji yra „ligoninės pacientai ir medicinos darbuotojai“.

Ministerija nurodė, kad ligoninėje buvo „daug mėnesių“ teikiama „būtinoji medicininė pagalba vietos gyventojams ir kariniam personalui“.

„Sąmoningas raketų smūgis žinomai veikiančiai civilinei medicinos įstaigai, be jokios abejonės, yra sunkus Kyjivo režimo karo nusikaltimas“, – pareiškė ministerija.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeatakosžuvo žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių