PSO: žemės drebėjimas Turkijoje yra didžiausia stichinė nelaimė Europoje per šimtmetį

  • Teksto dydis:

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) antradienį pareiškė, kad praėjusią savaitę Turkijoje ir Sirijoje įvykę smarkūs žemės drebėjimai, nusinešę tūkstančius gyvybių, yra didžiausia stichinė nelaimė per pastaruosius šimtą metų Europoje.

Vasario 6 dieną įvykęs 7,8 balo žemės drebėjimas, po kurio sekė stiprus pakartotinis smūgis, Turkijoje ir kaimyninėje Sirijoje nusinešė daugiau kaip 35 000 žmonių gyvybių.

„Esame didžiausios stichinės nelaimės PSO Europos regione per pastarąjį šimtmetį liudininkai ir vis dar sužinome apie jos mastą“, – spaudos konferencijoje sakė PSO Europos regiono biuro direktorius Hansas Kluge (Hansas Kliūgė).

Esame didžiausios stichinės nelaimės PSO Europos regione per pastarąjį šimtmetį liudininkai ir vis dar sužinome apie jos mastą.

PSO Europos regioną sudaro 53 šalys, įskaitant Turkiją. Sirija yra kaimyninio PSO Rytų Viduržemio jūros regiono narė.

H. Kluge taip pat sakė, kad organizacija „pradėjo didžiausią skubios medicinos pagalbos komandų dislokavimą“ per 75 metų PSO Europos regiono istoriją.

„Iki šiol į Turkiją atvyko 22 skubios medicinos pagalbos komandos“, – pažymėjo H. Kluge ir pridūrė, kad jos bus integruotos į „Turkijos vykdomą sveikatos apsaugos atsaką“.

Patvirtintas žuvusiųjų po žemės drebėjimo skaičius siekia 35 331. Pareigūnai ir medikai teigė, kad Turkijoje žuvo 31 643 žmonės, o Sirijoje – mažiausiai 3 688.

Sirijoje per kelias dienas aukų skaičius beveik nepasikeitė ir prognozuojama, kad jis dar didės.

„Poreikiai yra didžiuliai, jie didėja kas valandą. Maždaug 26 mln. žmonių abiejose šalyse reikia humanitarinės pagalbos“, – sakė H. Kluge.



NAUJAUSI KOMENTARAI

antirunkeliam/piktžolėms

antirunkeliam/piktžolėms portretas
PSO toks pats šlamštas, kaip ir kitos tarptautines organizacijos esančios korupcijos veisyklomis įskaitant jų žalia strategija kovojanti su klimato kaita. Bet kaip kovoti su 8-10 balų žemes drebėjimais kur per kelias dienas sunaikino kelius tūkstančius individų? Beje ciklonas , su kuriais kovoja žalieji naujoje Zelandije nesenai "nužudė" tik 4 žmonės. Taip, patogu kovoti su niekuo ir dėl nieko.

Joo

Joo portretas
Runkeliam kažkodėl nepatinka PSO. Labai gera ir reikalinga JT Organizacija.

o

o portretas
sita obam ireminta krimjuockiu pso reik likviduot nes nuo ju visos nelaimes ir igavo pagreiti kartu su veidmainiskais paloimais isvien su JT FARM bei bigeic soros rotsildu korporacijom sionsatanystiniu jegu zmonijos istorijoje/===
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių