Prancūzijoje užregistruota rekordiškai daug užsikrėtimų

Prancūzija ketvirtadienį, kitą dieną po to, kai paskelbė apie vietos politikų ir verslininkų nepasitenkinimą išprovokavusius naujus suvaržymus barams ir restoranams, pranešė per parą užregistravusi rekordiškai daug užsikrėtimo koronavirusu atvejų.

Šalies visuomenės sveikatos centro skaičiai rodo, kad per ankstesnę parą Prancūzijoje testais buvo patvirtinti 16 096 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Tai rekordinis skaičius, bet ekspertai sako, kad testavimas per pirmąją viruso bangą kovo ir balandžio mėnesiais atskleidė tik dalį užsikrėtimo atvejų.

Prezidento Emmanuelio Macrono centristų vyriausybė trečiadienį paskelbė apie virtinę naujų priemonių ligos plitimui stabdyti, įskaitant visų barų ir restoranų uždarymą Marselyje ir šių įstaigų darbo laiko sutrumpinimą Paryžiuje bei kitur.

Sulaukęs Paryžiaus ir Marselio merų kritikos, teisinių iššūkių ir kai kurių barų savininkų raginimų nepaisyti naujosios tvarkos, premjeras Jeanas Castexas  ketvirtadienį paskelbė apie didesnę pagalbą kompanijoms, kurios dėl naujųjų priemonių bus priverstos užsidaryti ar trumpinti darbo laiką.

„Be abejo, jūs patirsite šių sveikatos [apsaugos] priemonių pasekmes“, – atsakė J. Castexas vieno Marselio restorano savininkui, paskambinusiam į televiziją „France 2“.

Premjeras nurodė, kad paveiktos kompanijos bus atleistos nuo socialinių įmokų, o dalinio nedarbo schema bus pratęsta iki suvaržymų panaikinimo.

J. Castexas taip pat ragino Prancūzijos piliečius pademonstruoti „atsakingumą“ sparčiai augant COVID-19 atvejų skaičiui.

„Nenoriu, kad grįžtume į kovo mėnesį“, – sakė jis, turėdamas galvoje vieną griežčiausių nacionalinių karantinų Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių