Prancūzijoje per gaisrą žuvus 7 žmonėms, ieškoma įtariamųjų padegimu

  • Teksto dydis:

Policija ketvirtadienį pradėjo trijų įtariamųjų padegimu paiešką, kai per gaisrą daugiabutyje Pietų Prancūzijoje esančioje Nicoje žuvo septyni žmonės, pranešė ministras pirmininkas Gabrielis Attalis (Gabrielis Atalis).

Tarp žuvusiųjų yra trys penkerių, septynerių ir 10 metų vaikai bei 17-metis, kuris bandė pabėgti iššokdamas pro langą, pridūrė jis.

Namas, kur kilo gaisras, yra neturtingame vakariniame Les Muleno rajone, pagarsėjusiame kaip narkotikų platinimo centras.

„Tai, kas čia įvyko, šis gaisras, yra absoliučiai siaubinga ir pasibjaurėtina“, – žurnalistams įvykio vietoje sakė G. Attalis, pridūręs, kad „vyksta tyrimas, ieškomi trys asmenys‘.

Nicos mero pavaduotojas Anthony Borre'as (Entonis Boras) anksčiau minėjo, kad stebėjimo kamerų filmuotoje medžiagoje užfiksuoti trys netoliese buvę vyrai, dėvintys balaklavas.

Regiono prefektas Hugues'as Moutouhas (Hiugas Mutuhas) nurodė, kad bute, kur, įtariama, kilo gaisras, gyveno šeima, kuri, kaip manoma, yra kilusi iš Komorų.

Kilus gaisrui viduje buvo 10 žmonių, o apie gaisrą septintame pastato aukšte gelbėtojai buvo informuoti apie 2 val. 30 min. vietos (3 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Nepaisant didžiulių pastangų, „deja, per šį gaisrą žuvo septyni žmonės“, sakė ugniagesiai.

Kaimynai prie pastato skubiai tempė čiužinius, ant kurių galėtų saugiai nukristi tie, kurie sumanytų iššokti pro degančio pastato langus.

Keturiems policijos pareigūnams, tapusiems įvykio liudininkais, buvo suteikta psichologinė pagalba.

Vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas) socialiniuose tinkluose sakė, kad greitas ugniagesių atvykimas „tikriausiai padėjo išvengti daugiau žūčių“.

„Barbariškas“ padegimas

Nicos prokuroras Damienas Martinelli (Demjenas Martinelis) pažymėjo, kad pareigūnai tiria padegimo versiją.

„Atsižvelgdamas į pirminius įrodymus, pradėjau tyrimą dėl padegimo, sukėlusio mirtį“, – žurnalistams įvykio vietoje sakė jis.

„Šie veiksmai yra rimti ir barbariški“, – teigė Nicos mero pavaduotojas A. Borre'as ir pridūrė, kad tikisi, jog pasibaigus tyrimui pareigūnai „duos griežtą atsaką“.

Prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) pareiškė esąs sukrėstas gaisro Nicoje ir socialiniuose tinkluose parašė, kad mintimis yra su žuvusiųjų artimaisiais.

Gelbėtojai nurodė, kad trys žmonės buvo nuvežti į ligoninę, o vienas iš jų, iššokęs pro langą, patyrė gyvybei pavojingų sužalojimų.

Atvykę ugniagesiai pradėjo gesinti gaisrą septinto aukšto bute. Ugniagesiai gelbėtojai turėjo tris kartus lipti kopėčiomis, kad evakuotų dešimtis žmonių.

„Laiptinėje kilo liepsnos, pro duris veržėsi dūmai“, – sakė penktojo aukšto gyventoja Soibrata.

„Pažadinau vaikus ir paskambinau ugniagesiams. Jie liepė po durimis pakišti šlapius rankšluosčius ir eiti į balkoną“, kur jie buvo išgelbėti, pasakojo ji.

Soibrata, kuri žurnalistams nenurodė savo pavardės, ir kiti pastate buvę žmonės naujienų agentūrai AFP sakė, kad ugniagesių gelbėtojų reikėjo laukti daug ilgiau nei nurodė D. Martinelli. Pastarasis teigė, kad jie atvyko per 10 minučių.

Pasak jų, kaimynai vandeniu apipurškė gretimuose balkonuose esančius skėčius ir baldus, kad nuo krintančių degančių nuolaužų neužsidegtų likusi pastato dalis.

20 žmonių buvo evakuoti į laikiną prieglaudą.

Nicos meras Christianas Estrosi (Kristianas Estrozi) pareiškė, kad bus įsteigtas krizių skyrius, skirtas padėti visiems nukentėjusiems nuo gaisro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių