Prancūzija teigia nematanti ženklų apie galimą proveržį Rusijos ir Ukrainos derybose

Prancūzija nemato ženklų apie galimą proveržį derybose tarp Rusijos ir Ukrainos ir lauks konkrečių Kremliaus veiksmų, trečiadienį teigė Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yvesas Le Drianas.

„Karas tęsiasi ir kol kas, mano žiniomis, nėra jokio proveržio ar ko nors naujo“, – interviu transliuotojams „France 24“ ir RFI teigė J. Y. Le Drianas.

Rusijos derybininkai po antradienį Stambule vykusių derybų prakalbo, kad Maskva sumažins savo karinį aktyvumą prie Kyjivo ir Černihivo miestų. Tačiau J. Y. Le Drianas pabrėžė, kad pernakt tęsėsi sostinės apšaudymas, o pietinis Mariupolio uostamiestis tebėra apsiaustas.

„Yra daug Rusijos valdžios institucijų pareiškimų... aš tikėsiu tik veiksmais, – pareiškė užsienio reikalų ministras. – Dar gali būti, kad rusai naudojasi šiuo laikotarpiu, kuriuo skelbiama apie tolesnes išsamias derybas, kad galėtų pergrupuoti savo pajėgas.“

Pasak Paryžiaus diplomatijos vadovo, Prancūzija yra „visiškai prieinama pokalbiams su prezidentu (Volodymyru) Zelenskiu apie tai, kaip įgyvendinti garantijas“ Ukrainos saugumui užtikrinti. Jos laikomos būtinomis, kad būtų galima užbaigti kautynes. „Problema ta, kad reikia tikrų derybų“, – pridūrė jis ir paragino surengti V. Zelenskio ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimą.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaPrancūzijaderybosJeanas-Yvesas Le Drianas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių