Prakalbo apie V. Putino taktiką vykdant „specialiąją operaciją“: tą patį darė ir A. Hitleris

  • Teksto dydis:

Karo ekspertas Olegas Ždanovas teigė, kad Rusijos „specialiajai operacijai“ vadovauja ne kariškiai, o politikai, praneša UNIAN.

„Beje, mums tai yra labai gerai. Kuo daugiau politikai gilinsis į karo smulkmenas, tuo greičiau Rusija bus pasmerkta pralaimėti karą. Todėl tebūnie jam vadovauja Vladimiras Putinas. 1945 metais kovo-balandžio mėnesiais Adolfas Hitleris padarė tą patį Kas savaitę keisdavo maršalus, taip bandydamas pasiekti radikalų lūžio tašką rytų ir vakarų karo frontuose“, – sakė karo ekspertas.

Jis taip pat įvertino naujas Rusijos puolimo Šiaurės Ukrainoje, įskaitant Kijevą, perspektyvas. O. Ždanovas tvirtino, kad tokios grėsmės nėra, nepaisant pasienio zonų apšaudymo iš Rusijos teritorijos. „Vykdoma žvalgyba ir bandoma padaryti, kad ukrainiečių kariai negalėtų persikelti šiomis kryptimis į Donbasą“, – pažymėjo jis.

Anot karo eksperto, okupantai mokosi kovoti ir supranta, kad geriau spausti vieną kryptį, o pasisekus – plėtoti toliau. „Todėl manau, kad viskas, kas bus papildomai mobilizuota Rusijoje ir suformuota kaip rezervas, bus nugabenta į Donbasą“, – prognozavo O. Ždanovas.

Kalbėdamas apie būsimą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą, jis sakė, kad viskas priklausys nuo Vakarų ginkluotės tiekimo Ukrainai apimties ir tempo. „Mes mokomės labai greitai, todėl problemų dėl to nekils. Turime pakankamai žmonių, kurie mokytų. Kuo anksčiau Vakarų partneriai atsiųs mums įrangą ir ginklus, tuo greičiau suformuosime puolamąsias smogiamąsias pajėgas“, – apibendrino ekspertas.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekaro ekspertas. Adolfas HitlerisVladimiras Putinastaktika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių