Portugalijai susidūrus su trečia COVID-19 banga, svarstoma apie naują karantiną

Portugalijai užregistravus rekordiškai daug užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 ir mirties atvejų, naujas karantinas yra neišvengiamas, pirmadienį perspėjo premjeras Antonio Costa (Antoniju Košta).

Per trečiadienio ministrų kabineto posėdį bus priimtas sprendimas dėl apribojimų, panašių į tuos, kurie buvo įvesti per pirmąjį karantiną pernai kovą, sakė A. Costa.

Taip jis kalbėjo sveikatos apsaugos pareigūnams pranešus apie rekordiškai daug mirčių per pastarąsias 24 valandas – 122, o bendram koronaviruso aukų skaičiui Portugalijoje pasiekus 7 965.

Penktadienį pranešta apie rekordinį vienos paros naujų atvejų prieaugį – 10 176. Bendras COVID-19 atvejų skaičius šalyje viršija 489 000.

Šiuo metu Portugalijos ligoninėse gydomi 3 983 COVID-19 pacientai, 567 iš jų – intensyviosios priežiūros skyriuose.

„Šiuo metu susiduriame su trečia [viruso] banga“, – žurnalistams pirmadienį sakė A. Costa.

Sveikatos apsaugos ministrė Marta Temido (Marta Temidu) sakė, kad pastaruoju metu išaugęs naujų atvejų skaičius susijęs su žiemos švenčių laikotarpiu ir staiga atvėsusiais orais.

Vyriausybė antradienį konsultuosis su visuomenės sveikatos ekspertais, o po to diskutuos, kaip geriausia sugriežtinti nuo lapkričio pradžios galiojančius ribojimus.

Perrinkimo sausio 24-osios rinkimuose sieksiantis prezidentas Marcelo Rebelo de Sousa (Marselu Rebelu de Soza) šeštadienį per debatus pareiškė, kad „nėra kitos alternatyvos, išskyrus visuotinį karantiną“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių