Policija: Šiaurės Airijoje dėl žurnalistės nužudymo suimtas dar vienas vyras

Šiaurės Airijos policija ketvirtadienį pranešė, kad dėl žurnalistės Lyros McKee (Lairos Maki) nužudymo rengiant reportažą apie 2019 metų balandį vykusias riaušes suėmė dar vieną asmenį.

55 metų įtariamasis buvo sulaikytas pagal Terorizmo įstatymą Belfaste, atliekant tyrimą dėl L. McKee mirties, pranešė Šiaurės Airijos policijos tarnyba.

29 metų L. McKee buvo nušauta į galvą, kai stovėjo šalia policijos automobilio per riaušininkų ir policijos susirėmimus Londonderyje – antrame pagal dydį šios JK provincijos mieste.

Atsakomybę už jos nužudymą prisiėmė disidentų respublikonų grupuotė „Naujoji IRA“ („New IRA“), tačiau pridūrė, kad L. McKee „tragiškai žuvo stovėdama greta priešo pajėgų“.

Žurnalistės žūtis išprovokavo pasipiktinimo bangą Šiaurės Airijoje ir raginimus politikams atkurti tuo laikotarpiu suspenduotą provincijos vyriausybę, kurioje valdžia dalijosi besivaržančios Šiaurės Airijos politinės jėgos.

Trečiadienį policija suėmė dar du 24 ir 29 metų vyrus.

Praėjusį penktadienį prieš teismą stojo du dėl L.McKee nužudymo ir virtinės su riaušėmis susijusių pažeidimų kaltinami vyrai. Pareiškus kaltinimus jie buvo paleisti už užstatą.

Dar vienam įtariamajam kaltinimai dėl žurnalistės nužudymo buvo pareikšti anksčiau.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių