Po nelaimės kelyje – perspėjimai vilkikų vairuotojams ir jų darbdaviams

  • Teksto dydis:

Socialiniame tinkle „Facebook“ plinta įrašas apie nelaimę Vokietijoje, kai darbo vietoje nukentėjo vilkiko vairuotojas. 

Vokiečių internetiniame portale „Tag 24“ rašoma, kad sekmadienį Auswalder sunkvežimių stovėjimo aikštelėje, netoli A4 autobano, nutiko nelaimingas atsitikimas. Pranešama, kad sprogus buitiniam dujų balionui buvo sužalotas 38-erių vilkiko vairuotojas.

Preliminariais duomenimis, balionas sprogo, kai vairuotojas šildėsi maistą. Teigiama, kad sunkiai sužalotas vairuotojas į gydymo įstaigą išskraidintas sraigtasparniu. Stipriai apgadinta ir transporto priemonė – nuo stiprios smūginės bangos (dėl staiga pasikeitusio slėgio kabinos viduje) atsikabino viršutinė kabinos stogo detalė.

Po šios nelaimės, įmonės „1ToDrive Eindhoven“ personalo vadybininkas Augustinas Markauskas dalijasi patarimu vairuotojams ir jų darbdaviams, kad būtų išvengta daugiau tokių nelaimių.

„Kolegos, būkite atsargūs su didesnio tūrio balionais, nenaudokite senų, surūdijusių, su senais reduktoriais. Jeigu turite galimybę, šildykite maistą lauke, o ne kabinoje. Pagalvokite, gal maisto gaminimui geriau naudoti stacionarias kelionines virykles su mažesnio tūrio balionais. Jie ne tik patogesni, lengvesni bet ir patys jausitės saugiau gamindami ar šildydami maistą. O darbdaviams, siunčiantiems darbuotojus dirbti kadencijų principu, pravartu pagalvoti apie mikrobangų krosnelių bei kavos aparatų įdiegimą vilkikuose“, – patarimas dėstomas socialinio tinklo „Facebook“ grupės „Sunkvežimistas“ paskyroje. Kaip teigia A. Markauskas, tokios priemonės daug nekainuoja, tačiau vairuotojų darbo sąlygos būna gerokai pagerintos.

„Nemažai Olandijos vairuotojų turi šiuos patogumus ir tai galėtų būti vienas iš aspektų, ko darbdaviai Lietuvoje galėtų pasimokyti iš kolegų Vakaruose“, – rašo A. Markauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintaras

Gintaras portretas
Musu sefai greiciau y sikna pasivarys negu mikrobanges sudes

Evaldas

Evaldas portretas
Šių nelaimių pagrindinės dvi priežastys:-1-perdaug pripilta dujų:-užpila šaltų dujų pilnutėlį o vėliau kabinoje įšyla balonas ir apsauginis vožtuvas ima praleist dujas.laiku nepajutus -galimas sprogimas.2-bene pagrindinė-prasidėjo nuo draudimo laikyti baloną su užsukta virykle.4-5 kartus užsuk/atsuk ir tarpinei amen.kadencijai reik maišo tarpinių o jų tiek kartais ir nebūna. Manau visi žino ką reiškia tas gumos gabalėlis-neprisispaudė ,ugnies kamuolys ir sprogimas.

Vairas

Vairas portretas
Tik ne lietuvos sefams tokias salygas suteikti. Jie uz kiekviena centa gatavi gerkle perkast. O kad mikrobange istatytu tai reikia kad jis pats vazinetu su ta masina ir tai kazin ar idetu. Jiems ant darbuotojo nusispjaut.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių