Pateikta 100 tūkst. skundų dėl lytinio išnaudojimo Amerikos skautų organizacijoje

Iki pirmadienio vakaro beveik 100 tūkst. žmonių buvo pateikę skundus dėl seksualinės prievartos, patirtos JAV skautų organizacijoje „Boy Scouts of America“ (BSA), naujienų agentūrai AFP pranešė aukoms atstovaujantis advokatas.

Pirmadienis buvo paskutinė diena kompensacijai iš organizacijos gauti.  

„Iki šiandien buvo pateikti 95 tūkst. ieškinių“, – sakė advokatas Paulas Mosesas. 

Šis skaičius atskleidžia šiurpinantį dešimtmečius skautų lyderių vykdyto seksualinio vaikų išnaudojimo mastą. Jis yra daug didesnis už pastaraisiais metais dėl lytinio išnaudojimo atvejų Katalikų Bažnyčioje pateiktų ieškinių skaičių, kuris, manoma, siekia apie 11 tūkstančių.      

„Tai neabejotinai didžiausias seksualinio išnaudojimo skandalas Jungtinėse Valstijose“, – sakė P. Mosesas ir pridūrė, kad skautija ilgą laiką buvo „puiki terpė“ veikti pedofilams: „Berniukai duoda ištikimybės priesaiką, yra toli nuo tėvų, tyruose.“   

„Mus sukrėtė, kiek daug gyvenimų paveikė praeityje skautų organizacijoje patirta prievarta, ir sujaudino apie tai viešai prabilusių asmenų drąsa“, – rašoma BSA išplatintame pareiškime. – Sielvartaujame, kad negalime išgydyti jų skausmo.“

„Apgalvotai sukūrėme atvirą, laisvai prieinamą procesą susisiekti su aukomis ir padėti joms žengti esminį žingsnį kompensacijai gauti. Atgarsiai iš nukentėjusiųjų sunkiai pakeliami. Labai apgailestaujame“, – priduriama pareiškime.  

1910 metais įkurta skautų organizacija turi 2,2 mln. narių, kurių amžius – nuo penkerių iki 21 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ricius

Ricius portretas
Labai gera naujiena! Būtų dar geresnė, jei paskelbtų, kiek vaikų išnaudotojų sulaukė pelnytos bausmės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių