Paryžiuje – 19-oji streiko prieš pensijų reformą diena: blokuotas metropolitenas

Prancūzijoje streikuojantys geležinkelių darbuotojai pirmadienį neleido keleiviams patekti į vienos iš dviejų veikiančių Paryžiaus metropoliteno linijų traukinius ir susirėmė su policija, visoje šalyje 19-tą dieną vykstant protestams prieš vyriausybės planus padidinti pensinį amžių iki 64 metų.

Kelių dešimčių profesinių sąjungų aktyvistų nesankcionuotas ir keleiviams netikėtas protestas Liono stotyje (Gare de Lyon) išsiliejo ir į aplinkines gatves ir dar labiau sujaukė keliautojų planus šiame svarbiame transporto mazge, šalyje daugiau nei dvi savaites vykstant transporto darbuotojų streikui.

Prancūzijos žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose pasirodė nuotraukų, kuriose matyti, kaip aktyvistai skanduodami, šokinėdami ir mosuodami profsąjungų vėliavomis juda metropoliteno stotimi, paskendusia raudonuose dūmuose nuo pirotechninių užtaisų.

Skanduojantiems protestuotojams išėjus į lauką juos pradėjo supti šalmais ir skydais aprūpinti policijos pareigūnai, pasakojo naujienų agentūros „The Associated Press“ reporteris.

Aktyvistai nusitaikė į vieną iš vos dviejų tebeveikiančių Paryžiaus metropoliteno linijų. Šios linijos veikė per visą streiką, nes juose važiuojantiems automatizuotiems traukiniams nereikia mašinistų. Tačiau miesto transporto valdyba dėl protesto uždarė ir šią liniją.

Vyriausybė derasi su profesinėmis sąjungomis dėl pensijų reformos, kuria prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) siekia įvesti naują finansiškai tvarią pensijų sistemą. Tuo metu profesinės sąjungos tvirtina, kad ši reforma neatitinka gerovės valstybės idėjos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darbo Veteranas

Darbo Veteranas portretas
Per kraują ir degančias padangas jie protestuoja prieš tą pensijinį amžių , kuris yra pas mus . YRA PAS MUS !!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių