Pamplonoje per septintąjį bulių bėgimą subadyti du žmonės

  • Teksto dydis:

Ispanijos šiauriniame Pamplonos mieste per šiųmečio San Fermino festivalio šeštąjį bėgimą su buliais buvo subadyti du žmonės, dar keturi susižeidė, ketvirtadienį pranešė medikai.

Visi šeši nukentėjusieji hospitalizuoti, o jų būklė vertinama, sakė Navaros ligoninės gydytojas Jonas Arizeta (Džonas Ariseta). Jis pridūrė, kad subadytiems žmonėms buvo sužalotos kojos, o du pacientai patyrė galvos traumų.

Ketvirtadienio bėgimo 850 metrų ilgio trasa akmenimis grįstomis gatvelėmis iki miesto koridos arenos trukmė buvo vidutinė – 2 min. 40 sekundžių.

Anksčiau per šių metų San Fermino festivalį žmonės nuo bulių ragų nukentėjo tik jo pirmosiomis dienomis – penktadienį ir šeštadienį. Tąsyk buvo subadyti keturi amerikiečiai ir vienas ispanas.

Paprastai per šiuos renginius daugiau žmonių susižeidžia griūdami arba ant jų užlėkus gyvuliams.

Kasmet devynias dienas trunkantį San Fermino festivalį pasaulyje išgarsino Ernesto Hemingway (Ernesto Hemingvėjaus) 1926 metų romanas „Fiesta“ (The Sun Also Rises).

Kiekvieną festivalio dieną rengiami bėgimai su buliais, per kuriuos šimtai drąsuolių lekia siauromis vingiuotomis senamiesčio gatvėmis nuo gyvulių aptvaro iki miesto koridos arenos, stengdamiesi išvengti šešių bulių ragų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių