Pakistaną supurtęs stiprus 5,2 balo žemės drebėjimas pareikalavo trijų gyvybių

Rytinę Pakistano dalį antradienį po pietų supurtė stiprus 5,2 balo žemės drebėjimas, privertęs kelių miestų gyventojus pulti į gatves.

Pranešama, kad trys asmenys žuvo, o dešimtys žmonių buvo sužeisti. Liudininkai taip pat tvirtino, kad Pakistano administruojamame Kašmyre sugriuvo vienas pastatas.

Negiliai įvykusio drebėjimo epicentras buvo netoli Kašmyro Myrpuro miesto, maždaug 22 km nuo Dželamo kaimiškoje Pandžabo provincijoje, nurodė JAV geologijos tarnyba (USGS).

„Daugiau kaip 70 žmonių per drebėjimą buvo sužeisti, o mažiausiai trys žuvo“, – naujienų agentūrai AFP sakė Valstybinės nelaimių valdymo administracijos pareigūnas Saeeduras Rehmanas Qureshi (Saiduras Rehmanas Kurešis).

Puošniais namais garsėjantis Myrpuras yra glaudžiais ryšiais susijęs su Didžiąja Britanija ir dauguma iš 450 tūkst. jo gyventojų turi ir Britanijos, ir Pakistano pasus.

„Drebėjimas įvyko 10 km gylyje ir buvo jaučiamas beveik visoje Pandžabo provincijoje, kai kuriose Chaibero Pachtunchvos dalyse. Labiausiai nukentėjo Myrpuras, Azad Kašmyras“, – AFP sakė Pakistano vyriausiasis meteorologas Muhammadas Riazas (Muhamadas Riazas).

Pakistano kariškiai paveiktuose Kašmyro rajonuose dislokavo „aviacijos ir medicininės pagalbos“ komandų ir karių, sakė kariuomenės atstovas.

Tačiau kiti žmonės nurodė kitokius skaičius.

Scanpix nuotr.

Pakistano Kašmyro premjeras sakė, kad buvo sužeista ir Myrpuro ligoninėje gydoma mažiausiai 100 žmonių. Pareigūnas pridūrė, kad pranešimų apie žuvusiuosius nebuvo ir kad pagalbos operacijos tęsiasi.

Myrpure netoli pagrindinės miesto ligoninės gyvenantis Naeemas Chughtai (Naimas Čugtajus) AFP sakė, kad žuvo mažiausiai vienas žmogus – 10 metų mergaitė.

Jis taip pat sakė, kad labai nukentėjo rajono infrastruktūra, įskaitant kelius, mobiliojo ryšio bokštus ir elektros stulpus.

Liudininkai Sajjadas Jarralas (Sadžadas Džaralas) ir Qazi Tahiras (Kazis Tahiras), kurie su AFP kalbėjosi telefonu iš Myrpuro, sakė, kad per drebėjimą sugriuvo vienas namas ir buvo smarkiai apgadintas mažiausiai vienas kelias.

Vietos žiniasklaidos išplatintose nuotraukose matyti apgadintas vienas svarbus kelias, kurio dideliuose plyšiuose įstrigę automobiliai.

Drebėjimas buvo jaučiamas ir Naujajame Delyje. Indijos naujienų agentūra „Press Trust of India“ (PTI) pranešė, kad panikos apimti žmonės keliose vietose Radžastano, Pandžabo ir Harijanos valstijose puolė iš namų ir biurų į gatves.

„Drebėjimas buvo jaučiamas, bet pranešimų apie kokią nors žalą nėra“, – AFP sakė Amiras Ali iš Indijos administruojamo Kašmyro nelaimių valdymo departamento.

Per Pakistaną eina Indijos ir Eurazijos tektoninių plokščių susidūrimo linijos atkarpa, todėl šalyje dažnai įvyksta žemės drebėjimų.

2015 metų spalį per 7,5 balo žemės drebėjimą Pakistane ir Afganistane žuvo beveik 400 žmonių, sugriuvo daug pastatų.

2005 metų spalio 8 dieną Pakistane įvyko 7,6 balo drebėjimas, per kurį žuvo daugiau kaip 73 tūkst. žmonių, o maždaug 3,5 mln. gyventojų, daugiausia – Pakistano administruojamame Kašmyre, neteko namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių