Radiacija Rusijos karius paveikė ne be reikalo: pasidarė apkasus „Raudonajame miške“ ir ten gyveno

  • Teksto dydis:

Rusijos kariuomenė išties pasidarė apkasus vienoje labiausiai radioaktyviai užterštų vietų Europoje – „Raudonajame miške“, esančiame Černobylio draudžiamojoje zonoje, skelbia UNIAN.

Šią žinią vaizdo įraše pranešė Ukrainos valstybinė draudžiamosios zonos valdymo agentūra.

Kaip teigiama, bepilotė skraidyklė vienoje iš Černobylio miško atkarpų užfiksavo visą griovių tinklą. 

„Jie ne tik pasidarė apkasus tiesiai ant radiacinės taršos, bet ir juose gyveno!“ – pabrėžė agentūros darbuotojas Jaroslavas Jemeljanenko.

Manoma, kad Rusijos kariai gavo didelę radiacijos dozę.

Primename, kad, Rusijos kariai, dislokuoti Černobylyje, dabar Baltarusijoje gydomi nuo radiacijos, skelbė „Daily Mail“. J. Jemeljanenko anksčiau teigė, kad „dar viena Rusijos karių partija“ buvo nuvežta gydytis į Baltarusijos radiacinės medicinos centrą Gomelyje.

Tai įvyko po to, kai atominės elektrinės darbuotojai pareiškė, kad Rusijos kariai, praėjusį mėnesį užėmę aikštelę prie Černobylio, neturėjo antiradiacinės apsaugos garantuojančios įrangos. Rusijos kariai važiavo be apsaugos priemonių per itin toksišką Černobylio atominės elektrinės zoną – „Raudonąjį mišką“, sukeldami radioaktyviųjų dulkių debesis, kurie galėjo sukelti vidinę radiaciją jų kūnuose.

Baltarusijos naujienų „Telegram“ kanalas „Belaruski Gajun“ taip pat pranešė, kad šią savaitę į Respublikinį Radiacinės medicinos ir žmogaus ekologijos mokslinį ir praktinį centrą Gomelyje atvyko mažiausiai septyni autobusai Rusijos karių. J. Jemeljanenko sakė, kad Kremliaus agresoriai susirgo, nes nesilaikė „elgesio taisyklių“.

„Jei vadai ar kariai pasižymėtų bent minimaliu intelektu, šių pasekmių būtų buvę galima išvengti“, – sakė jis pridurdamas, kad radiacinė apsauga yra „privaloma, nes radiacija yra fizikinė – ji veikia neatsižvelgiant į statusą“.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeČernobylisradiacijaRusijos kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių